SocialȘtirile 60m.RO

Încă o lovitură pentru studenți: Crește valoarea burselor, dar scade numărul beneficiarilor

Încă o măsură dată de ilustrul Guvern Cîțu: crește valoarea burselor, dar scade numărul beneficiarilor deoarece bugetul nu poate acoperi toate cheltuielile.

În acest context, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat ca va încerca să discute marți, 09 februarie, acest aspect cu reprezentanții universităților astfel încât instituțiile de învățământ superior să contribuie la bugetul de burse. Potrivit informațiilor, valoarea bursei sociale va crește de la 580 de lei la 700 de lei, iar pericolul este ca numărul beneficiarilor să scadă din acest motiv.

————————————————————————————————————

————————————————————————————————————

„Un subiect principal al şedinţei este acela al burselor studenţilor, care în proiectul de buget nu scad, dar, atunci când creşte cuantumul minim al bursei sociale de la 580 lei la 700 lei, sigur s-ar micşora numărul de burse. Dacă bugetul de burse nu scade, totuşi, prin creşterea cuantumului scade numărul de beneficiari de bursă. Unul din obiectivele discuţiei de mâine este acela de a convinge universităţile româneşti să contribuie cu ceea ce au rezerve, tocmai pentru bursele studenţeşti, să completeze aceste bugete în aşa fel încât să nu scadă numărul studenţilor beneficiari de burse, cel puţin de burse sociale”, a declarat Cîmpeanu la Realitatea Plus.

Back to top button