Social

Ce spune președintele AUR, George Simion, despre mesajele de la meciul naționalei: ”Kosovo e Serbia” și ”Basarabia e România”

Preşedintele AUR, George Simion, a declarat miercuri, despre incidentele cu galeria la meciul de fotbal România-Kosovo că aseară a dormit şi că înţelege necesitatea unora de a-l asocia cu toate evenimentele din România. ”Cred că şi pe la Crevedia am fost înainte de explozie, a spus liderul AUR. Despre mesajul galeriei, ”Kosovo este Serbia” Simion a spus că reconfirmă partenerilor sârbi faptul că statul român, prin toate instituţiile sale, respectă integritatea teritorială a Serbiei.

”Reconfirmăm partenerilor noştri sârbi faptul că statul român, prin toate instituţiile sale, respectă integritatea teritorială a Serbiei. Aseară am dormit, înţeleg necesitatea unora de a mă asocia cu toate evenimentele din România, cred că şi pe la Crevedia am fost înainte de explozie, dar ceea ce vă transmitem noi aici este că preşedintele României, care nu este o persoană simpatizată de noi, Guvernul României, care aparţine blocului democratic şi Ministerul dee Externe toate spun acelaşi lucru: România recunoaşte integritatea teritorială a Serbiei iar Kosovo este parte a Serbiei”, a afirmat George Simion într-o conferinţă de presă. 

”Nu am nicio legătură nici cu o formaţiune de suporteri nici cu alta, nu am mai fost la un meci al României probabil de vreo 4 ani, dar cred că prin somn le transmiteam, prin unde, că nu eram departe de Lia Manoliu, de stadionul naţional, ce să facă. Îi felicit pentru ”Basarabia este România”, a mai spus el. 

România a câştigat, cu scorul de 2-0, meciul cu Kosovo, de pe Arena Naţională, din grupa I de calificare la Euro-2024, după ce Nicolae Stanciu a marcat în minutul 83, iar Valentin Mihăilă a majorat scorul în minutul 90+3.

Meciul, întrerupt în minutul 18, din cauza torţelor şi scandărilor, s-a reluat după aproximativ 50 de minute.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Un comentariu

 1. Motto:
  „Inteligentul învață din greșelile altora, deșteptul din greșelile lui, prostul nu greșește niciodată”.
  (Proverbe și zicători Româneşti)
  Noua alianță ce se prefigurează între PSD și PNL sub numele de “Blocul Democratic” , aminteste de refacerea USL, controversata alianță înființată în 2011, înaintea alegerilor din 2012. Printre altele protocolul USL stipuleaza că liberalii dau candidatul la prezidentiale in timp ce social-democratilor le revine postul de premier. Protocolul preciza clar numele celor doi candidati sustinuti de USL, Crin Antonescu pentru presedinte si Victor Ponta pentru functia de premier. Numai că Victor Ponta care s-a văzut cu sacii în cărută, fiind numit premier în 2012 a încălcat protocolul USL, candidând la alegerile prezidentiale din 2014, din partea PSD, ceea ce a dus la ruperea USL.
  Se pare că liberalii n-au învătat nimic din experienta cu USL si acum sunt pe cale să repete greselile proprii .
  Asa se face că practic în prezent, PNL nu mai există . Decaderea a început încă de la congresul de pomină din 25 septembrie , 2021 când, în plin val patru al pandemiei de COVID-19, s-au adunat la Romexpo, claie peste grămadă, în ceea ce ar putea fi numită mai degrabă o menajerie politică isterică și incontrolabilă, in care cel mai înverșunat dintre ei a fost Rareș Bogdan, care aproape și-a pierdut complet cumpătul într-un discurs mai mult urlat, decât vorbit, a răgnit până a răgusit „Florin Cîțu- presedinte”!
  (Vezi: https://m.facebook.com/4media.INFO/videos/tr%C4%83d%C4%83torul-rare%C8%99-bogdan-florin-c%C3%AE%C8%9Bu-pre%C8%99edinte/328652985724586/
  Ulterior s-a produs apropierea de PSD, desi Partidul Național Liberal avea o decizie statutară a Biroului politic Național prin care practic se interzice orice colaborare cu PSD.
  Groparul PNL este Klaus Iohannis, cel care, pentru linistea lui, a adus PSD la Guvernare ceea ce a dus la ruperea partidului, prin care adevăratii liberali au părăsit partidul si au infiintat o noua formatiune „FortaDreptei” care militeaza pentru o guvernare liberală de dreapta. Prin urmare, actualul PNL este de fapt fostul PDL , despre care Traian Băsescu spune că se revendică de la Petre Roman si nu au nici o treabă cu Brăteanu.
  După ce Iohannis le-a băgat liberalilor mortul in casă prin alianta cu PSD , PNL a scăzut drastic in sondaje, ajungând la 15%.
  De altfel Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor și politician cu greutate în PNL, a identificat cu ceva timp in urma, trei motive care au făcut ca PNL să piardă politic:
  – Primul motiv a fost „festivalul democrației”, adică schimbarea pe bandă rulantă a președinților partidului, mai întâi Ludovic Orban, apoi Florin Cîțu. Semnalul schimbărilor a fost dat mereu de președintele Klaus Iohannis. Mari controverse a stârnit și preluarea conducerii partidului de către Nicolae Ciucă, mai ales că el e general în rezervă, deci nu avea nici o legătură cu liberalismul și până să ajungă senator pe listele PNL practic n-a avut nici o tangență cu acest partid.
  – Al doilea motiv se referă la alianța cu PSD. Și aceasta a fost decisă tot de Iohannis, fapt pe care chiar președintele l-a recunoscut.
  – A treia cauză este performanța slabă a guvernării cu Nicolae Ciucă premier pentru care PNL are acum probleme.
  Numele nefericit de “Blocul Democratic”, duce cu gândul la o altă alianță politică din istoria României, a cărei guvernare a avut consecințe nefaste. Este vorba despre Blocul Partidelor Democrate care a adus la putere partidul comunist. S-a întâmplat după fraudarea alegerilor din 1946.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button