Știrile 60m.RO

Judecătoarea Viorica Costiniu: Cum îndrăznești TU, politician, să vii și să sancționezi cetățenii pentru că tu ai fost incompetent?

Judecătoarea Viorica Costiniu (retrasă din activitate), președinte de onoare al Asociației Magistraților din România, transmite un mesaj dur clasei politice, pe care o acuză că se transformă în adevărați gropari.

„Cum îndrăznești TU, politician, să vii și să sancționezi cetățenii pentru că tu ai fost incompetent după cum ai făcut proiectele de legi, după cum ai votat în orb în Parlament și, in loc să prosperăm, ne ducem în hăul slăbiciunilor, al prostiei, al ignoranței și apoi poporul, ca boul la jug, trebuie să fie excavatorul care să scoată țară la suprafață!? Jale mare ptr un popor înțelept, dar condus prost de cei care își zic conducători, dar mai curând sunt gropari prin definiție”, afirmă fosta judecătoare, Viorica Costiniu.

„Oare inainte de toate, n-ar trebui luat in considerare faptul ca guvernarile incompetente, indiferent de culoare si orientare, au nenorocit economia, si-au batut joc de munca oamenilor si au indatorat tara nu se stie de ce, ptr ce si mai ales ptr cine?

Cate promisiuni electorale au ramas vorbe in vant si cu cat grozaviile guvernarilor au distrus ce s-a cladit, greu, dar responsabil?

Ce s-a ales din fructificarea bogatiilor din acest rai daruit de Dumnezeu romanilor?

Mancam rosii ca pietrele, paine din graul nostru vandut strainatatii, afine din Peru si tot asa de colinzi culinar tot mapamondul?!

Se lauda unii altii cu zeci de milioane de euro care sunt sau vor veni, zic altii, sa sature gurile celor invatati prin tari sa experimenteze acasa cum sa se fructifice tot in buzunarele inavutitilor de afara!

Si asa, la greu, cu zile innegrite de inteleptii cu firma, tabara pe cei care au muncit, au invatat, unii chiar au izbandit sa-si depaseasca conditia ca sa ce…. ?!

Sa n-aibe parte de un sistem de sanatate sanatos ci de unul in precoma, sa n-aibe parte de un invatamant si de o educatie la nivelul inteligentei copiilor nostrii care se impiedica de dascali intarziati daca nu au norocul unora luminati, sa n-aibe sansa unei justitii drepte ptr ca din incultura juridica a demnitarilor tarii se propaga ignoranta, aroganta, vanitati, orgolii, nestiinta ridicata la rang de notorietate si cate si mai cate?

Si atunci de e stanga, de e dreapta, politicile construite la nivel de tara, dupa ce au ingropat in ingratitudine tot ce e spirit civic, devotiune si drag de a construi, vor, habarnistii, sa scoata tara din necazul in care au infundat-o pe spatele oamenilor, a populatiei.

E un indemn al politicienilor: nu mai invatati ca e degeaba, voi parinti nu mai faceti sacrificii, nu va mai luati 3 joburi sa faceti fata vicisitudinilor aduse ca povara pe umerii vostri, ramaneti prosti sa le fie mai usor sa va prosteasca, ramaneti saraci ca tot sunt pornite marimile tarii sa va saraceasca, nu mai cumparati masina, nu va mai construiti o casa ca bateti la ochi si in timp ce institutiile financiare ale statului huzuresc prin consilii de administratie si locuri caldute, inclusiv ptr gropari, secretare, chimiste etc cu studii cat o hartie A4, SALVATI TARA!

Mai intai supuneti-va celor care vor sa va dezbine, consolidati proverbele care duc spre capra vecinului, plecati capul sa nu-l taie sabia masurilor fiscale ptr regenerarea bugetului tarii pe care guvernantii l-au calcat in picioare ca strugurii vinului de toamna!

Sa se taie, sa se reduca, sa se abroge, sa se desfiinteze, sa se impoziteze, sa se faca orice ptr ca ROMANUL nu trebuie sa fie bogat ci doar cei care-l reprezinta, adica exact cei care ii dau la cap ROMANULUI.

Aceste politici destructive vin dupa electorale, cu practici de degenerare psihologica care distrug destine ale celor care muncesc si uita sa traiasca, a celor care in seniorat sperau sa-si aminteasca faptul ca si Dumnezeu s-a odihnit si a venit si vremea lor, bantuita insa de pastile, orori si suferinte care, la randul lor au sansa la viata in functie de pandemii.

Intai sa construiasca cu legile proaste date pe piata, ca atat i-a dus capul, sa aduca belsugul muncii populatiei si doar atunci ce prisoseste sa necesite o analiza corecta, obiectiva la ce e de facut sa mai ramana ceva garantii si ptr viitorime.

Asa ca, guvernantii, pe rand, au facut legile pe care tot cei care le-au initiat le incalca sa raspunda la RAPORT :nu ce viseaza noaptea e bun in zorii zilei, nu rastalmacim legi la o sueta, un trabuc si vin frantuzesc si-ntoarcem tara pe dos dupa cum ii vrerea… Ca doar nu-i niciun Stefan printre somitatile noastre sa zica: Pohta, ce-am pohtit!

Justitia nu uita cum ani intregi postrevolutionari a avut acelasi regim, chiar mai crunt decat cel dinaintea lui ’89!

Justitia nu uita ca sub presiunea MCV si cu riscul sa nu intre in UE, guvernele au luat masuri minimale ptr o buna functionare, fiind lipsita de personal, sedii, logistica, hartie de scris, calculatoare, venituri, magistratii fiind platiti si cu pensii de nivelul ultimei tari din Europa si cu un buget cat sa nu se crape ziua de ras la cat cugetau noaptea guvernantii care au cunoscut rigorile propriilor lor legi pe pielea lor.

Drepturile fundamentale, constitutionale inseamna si respect!

Nu-ti repari greselile pe munca corecta a oamenilor indiferent de clasa sau ierarhie sociala.

Guvernele sunt datoare vandute populatiei, diferitelor profesii care prin justitie si-au revendicat pe drept ce li s-a” furat”in timp din venituri. Statul debitor se comporta ca un creditor venos astfel ca egalitatea in fata legii e doar ptr mojici.

Ce face ANAF?

Cat a platit din datoriile fata de cetateni, cat a strans la buget potrivit atributiilor?!

Intai, respectati oamenii care v-au ridicat in jilturi, cu masuri care sa justifice nu incompetenta guvernelor, a imitatiilor de ministri ci cu stiinta si responsabilitate nevoia de prosperitate”, mai afirmă  Jud. Viorica Costiniu, președintele de onoare al AMR.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button