JUSTIȚIE

Director din cadrul Complexului Energetic Oltenia, reținut pentru trafic de influență în formă continuată

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA)-Secția de combatere a corupției anunță că au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, a lui Cătălin – Liviu Stănculescu, directorul Direcției Energie din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO) pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată.

Acesta e acuzat că ar fi primit 13.000 euro de la administratorul unei firme cu care CEO avea contract pentru a vorbi cu cei din conducere cu atribuții în aprobarea plăților pentru urgentarea unor plăți.

În același caz, s-a dispus luarea măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile față de o persoană fizică, administratorul unei societăți comerciale, cercetat pentru dare de mită.

El ar fi promis unui director din cadrul CEO 200.000 de euro pentru obținerea unui contract de 1.000.000 euro având ca obiect lucrări de demolare și gestionare deșeuri.

Reprezentantul CEO urma să introducă în caietul de sarcini a licitației unele cerințe preferențiale care să avantajeze societatea mituitorului.

În dosar se mai efectuează cercetări și față de alte 2 persoane pentru săvârșirea unor infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button