Economie

Raiffeisen Bank trimite la Viena dividende de 860 mil. lei, adică jumătate din profitul anului 2023

Raiffeisen Bank, subsidiara de pe piaţa românească a grupului austriac cu acelaşi nume, va distribui dividend de 860 mil. lei, adică jumătate din profitul record al anului 2024, potrivit deciziei acţionarilor. 

“Aprobă repartizarea profitului net realizat de bancă, în suma de 1.719.491.057 RON, rezultat după determinarea impozitului pe profit, pe următoarele destinaţii: distribuirea de dividende în suma totală brută de 860.400.000 RON, sumă ce corespunde unui dividend brut în suma de 71.700 RON/acţiune; distribuirea de dividende se va realiza conform metodologiei propuse de Directorat în Raportul privind propunerea de repartizare a profitului net aferent exerciţiului financiar 2023, prezentat Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor; includerea în rezultatul reportat a sumei rămase de 859.091.057 RON”, se arată în decizia acţionarilor publicată la Bursa de Valori Bucureşti, acolo unde banca are mai multe emisiuni de obligaţiuni listate.

Raiffeisen Bank România a înregistrat în 2023 venituri de 3,7 miliarde lei, în creştere cu 16%, şi un profit net de 1,7 miliarde lei, cu 39% mai mare faţă de cel din 2022, potrivit raportului financiar publicat joi la BVB.

Activele totale ale băncii au depăşit pragul de 70 de miliarde lei, echivalentul unei creşteri de 13%, iar soldul de credite nete a ajuns la 40,7 miliarde de lei, cu 3% mai mult faţă de finalul anului 2022, evoluţie impulsionată în principal de segmentele de clienţi persoane juridice.

„Performanţele anului 2023 se datorează noii perspective cu care venim asupra industriei bancare, dar mai ales echipelor noastre care, zi de zi, au dialogat 1:1 cu clienţii noştri,” spune Zdenek Romanek, Preşedinte şi CEO al Raiffeisen Bank România.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button