Știrile 60m.RO

Marius Lulea (AUR): Coaliția PSD-PNL-UDMR a aprobat pe repede înainte legea prin care taxele datorate de OMV statului Român se reduc cu 65%

România este țara tuturor posibilităților, dar nu în sensul bun al lucrurilor. Din cauza clasei politice aservite, România este țara în care multinaționale, precum OMV Petrom, sunt scutite de plata taxelor către stat și țara în care se adoptă legi împotriva interesului național. AUR a organizat un protest la Bruxelles pentru a transmit un mesaj clar Comisiei Europene: România merită un parteneriat corect având în vedere aportul semnificativ al românilor din țară dar și din Europa la economia zonei.

Marius Lulea, prim-vicepreședintele AUR, a explicat că partidul condus de George Simion a organizat un protest la Bruxelles pentru a-și exprima dezaprobarea față de modul în care „partenerii” se raportează la interesele poporului român. „Noi considerăm că merităm un parteneriat corect având în vedere aportul semnificativ al românilor din țară dar și din Europa la economia zonei. Este vorba despre o taxă de acces în Schengen? Vom vedea.

Agricultorii români sunt afectați de războiul din Ucraina, se cere României solidaritate dar unde este solidaritatea Europeană cu fermierii români? O piață inundată cu cereale ieftine înseamnă o piață prăbușită și criză profundă. Este nevoie de măsuri urgente”, a scris Lulea pe pagina sa de Facebook.

Multinaționalele sunt scutite de taxe în România. De anul viitor și primarii vor primi pensii speciale

El s-a referit și la deciziile dezastruoase luate de coaliția PSD-PNL-UDMR, ce vor avea consecințe grave din punct de vedere economic. În timp ce multinaționalele plătesc taxe foarte mici, antreprenorii români sunt sufocați de biruri.

„Partidele lui Klaus Iohannis au aprobat pe repede înainte legea prin care taxele datorate de OMV statului Român se reduc cu 65%. Este vorba de aproape 2 miliarde de euro, bani să construim numai în acest an 4 spitale regionale. Marile corporații nu își plătesc corect taxele în România, dar firmele mici românești sunt închise”, a punctat Lulea. Vicepreședintele AUR a mai spus că România a pierdut deja 2 miliarde de euro din banii ce îi revin datorită raportărilor proaste făcute de București cu privire la creșterea economică.

Mai mult decât atât, din cauza PSD-PNL și UDMR riscăm să pierdem banii din PNRR deoarece Guvernul refuză să rezolve problema pensiilor speciale. Anual pierdem 2 -3 miliarde de euro pe sinecuri politice. De anul viitor și primarii vor primi pensii speciale, a subliniat Marius Lulea.

Monstruoasa coaliție deschide calea abuzurilor. Copiii riscă să fie luați din familii

Prim-vicepreședintele AUR consideră că este nevoie de o profundă a statului, cu reducerea numărului de primari. „Instituțiile statului colcăie de birocrație și corupție. Astăzi 80% din primării încasează taxe numai ca să își plătească salariile mari, adică rațiunea existenței ca formă de organizare a comunității a dispărut în totalitate. Primarii își angajează aparatul de partid pe diferite funcții , parazitând comunitățile”, a punctat acesta.

În ceea ce privește celebrul proiect de lege privind prevenirea separării copiilor de familii, Marius Lulea atrage atenția că legea are mari probleme și deschide calea unor abuzuri de proporții.

„Firea insistă cu legea prin care copiii țării ar putea fi luați din familiile sărace. Problema este că jumătate din copii se încadrează în această prevedere după standardele naționale și europene. Practic primarii din direcțiile de asistență socială vor putea decide cui lasă copiii și cui nu… poate așa vă conving mai ușor cu cine să votați”, a mai spus prim-vicepreședintele AUR.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button