Politică

Dan Tanasă (AUR): Ciolacu jignește milioane de români

Alianța pentru Unirea Românilor condamnă declarațiile iresponsabile și reprobabile de la Timișoara ale premierului Marcel Ciolacu prin care jignește milioane de români afirmând că se simte jignit personal pentru că se spune că Buzău, județul său de origine, este în Moldova.

Este cu atât mai grav și periculos, cu cât Ciolacu a făcut aceste afirmații insultătoare pentru milioane de români, în contextul discuțiilor despre regionalizare, alimentând egoisme și frustrări provinciale, generate de mituri și prejudecăți, dar instrumentate de forțe subversive, antistatale și separatiste.

Ciolacu a evocat diferențele de dezvoltare între regiunile țării, între Timișoara și Bacău, între Cluj și sudul țării, făcându-se că nu știe adevăratele cauze ale acestor diferențe.

În primul rând, politica de dezvoltare regională a oligarhilor din conducerea UE, sprijiniți de PSD și PNL, este un mare eșec. De la aderarea României la UE și până în prezent, decalajele dintre regiunile de dezvoltare ale României și dintre acestea și alte regiuni europene au crescut în loc să scadă.

Regiunile de dezvoltare Nord-Est și Sud-Est, care acoperă Moldova, Dobrogea, Brăila și Buzăul sunt pe ultimele două locuri din UE, respectiv 233 și 234, după indicele competitivității economice.

Pentru o nouă politică de dezvoltare regională, pentru asigurarea creșterii nivelului de trai al românilor din toate provinciile luptă AUR, atât în țară, cât și la Bruxelles, după ce reprezentanții săi vor intra în Parlamentul European.

Amintim că prin PNRR, elaborat de reprezentanții USR și votat în Parlament de PSD și PNL, se alocă sume imense în folosul corporațiilor străine. De exemplu, este prevăzută cumpărarea a 12 trenuri cu hidrogen, de care nu avem nevoie, în valoare de 300 milioane euro fără TVA, în loc să fie alocați banii în infrastructură sau irigațiile din regiunile de dezvoltare mai sărace.
Se dorește cu alte cuvinte ca banii veniți din UE pentru România să se întoarcă acolo.

Printre cele mai sărace regiuni de dezvoltare este Regiunea de Sud-Vest Oltenia, unde prin PNRR aprobat de USR, PSD și PNL este prevăzută distrugerea industriei energetice, cea mai puternică ramură industrială din regiune.
PNRR s-a împărțit pe criterii politice și clientelare, nu după necesitățile unei dezvoltări regionale armonioase. Din cele 28,5 miliarde euro din PNRR, dintre care amintim că jumătate sunt credite pe care le va restitui poporul român, peste 5 miliarde euro au legătură directă sau indirectă cu Clujul, ca urmare a presiunilor lui Boc.

În concluzie! Eșecul politicii de dezvoltare regională a Uniunii Europene este cauzat de oligarhia de la conducerea sa în frunte cu șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, susținută de PNL si PSD.
Amintim că politica de dezvoltare a Comunității Europene a fost înființată pentru a ajuta sudul Italiei, singura regiune săracă din „Europa celor 6”. 

Au trecut 65 ani de atunci și sudul Italiei este tot scufundat în sărăcie și corupție! Este monumentul eșecului și incompetenței de la Bruxelles.

În țară, creșterea decalajelor de dezvoltare dintre regiunile țării este provocată de PSD și PNL, care alternativ sau împreună au condus România timp de 35 ani. Decalajele de acum sunt mai mari decât cele din 2007, anul când România a aderat la UE și încă și mai mari decât în anul 1989.

Pentru toate aceste probleme grave, dintre care multe sunt responsabilitatea sa, premierul Marcel Ciolacu nu a găsit altceva mai bun decât să insulte milioanele de români din Estul țării.

AUR este singurul partid care ține cu românii! Singurul partid care va reduce decalajele dintre provinciile țării și care va avea curajul să înfrunte oligarhia de la Bruxelles ca să îi apere pe români!

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button