Varianta COVID Delta asupra copiilor vs. Varianta Ministrului Sănătății. Deputat AUR: românii sunt supuși unei noi presiuni

Distribuie acest articol!

Politicienii români, în frunte cu Secretarul de Stat Raed Arafat, se întrec în declarații, luări de poziții și semnale de alarmă cu privire la impactul variantei Delta COVID-19 asupra copiilor. Cu toate acestea, potrivit primelor date publicate de către autoritățile sanitare din SUA, varianta COVID Delta nu provoacă forme mai severe la copii și adolescenți în comparație cu alte variante ale bolii. În acest context, deputatul AUR, Dan Tanasă, adresează ministrei Sănătății, Ioana Mihăilă, o serie de întrebări referitoare la ultimele declarații. Tanasă face referire la argumentele științifice care au stat la baza comunicării publice cu privire la impactul variantei Covid Delta asupra copiilor, dar și care este modalitatea prin care diferențiați infectarea cu varianta Covid Delta față de alte afecțiuni respiratorii asemănătoare la copii?

Mai mult, deputatul AUR întreabă în numele românilor:

Câte cazuri de diagnostic Covid la minori au fost raportate în periopada 15 august -5 septembrie 2021 raportat la perioada similară din anul 2020?

Ce alte afecțiuni respiratorii au fost raportate ca diagnostic la minori in anul 2021, care au, în general, simtome asemănătoare cu cele provocate de virusul Covid-19? Pentru acest punct vă rog să menționați diagnosticul, nr de pacienți raportați și numărul de decese raportate, după caz.

În ce spitale se vor instala paturi pentru internarea copiilor infectați cu varianta Covid Delta?

Tanasă reliefează principalele declarații ale Secretarului de Stat, Raed Arafat, cu privire la impactul diferit pe care l-ar avea varianta Delta asupra copiilor.

Românii sunt supuși din nou unei presiuni media sustinute care au ca rezultat crearea unei stări de panică și incertitudine. Unele din declarațiile publice care au avut un impact major asupra populației au fost:  “Varianta Delta are un efect mult mai mare asupra copiilor, este posibil să ne trezim cu mai mulţi copii infectaţi şi o parte din ei să ajungă spitalizaţi sau chiar în Terapie Intensivă” dl. Secretar de Stat Raed Arafat; “Acum avem 340 paturi ATI adulți, iar DSP-urile au raportat că pot pune la dispoziție un număr maxim de 110 paturi ATI copii[…]Copiii pot fi tratați și în secțiile de adulți.” dl. Secretar de Stat Raed Arafat”, susține deputatul AUR, Dan Tanasă.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: