Știrile 60m.RO

Un primar PNL a fost reținut de procurori: și-ar fi plătit ratele la bancă cu fondurile primăriei

Purtătorul de cuvânt al Parchetului a confirmat că primarul comunei Bălţeşti din Prahova, Ion Radu, a fost reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte într-un dosar ce vizează acuzații de abuz în serviciu, conflict de interese și delapidare.

Potrivit acestuia, în această speţă mai au calitatea de suspect alte patru persoane, fiind vorba despre administratori ai unor societăţi comerciale.

Procurorii au făcut, luni, percheziţii în acest dosar inclusiv la sediul Primăriei Bălţeşti, primarul fiind ulterior dus la audieri.

Primarul liberal și-ar fi plătit ratele la bancă cu fondurile primăriei

Potrivit primelor informații, cazurile de corupție care îl implică pe edilul Radu Ion s-au acumulat în ultimii ani, iar acuzațiile aduse la cunoștința anchetatorilor sunt extrem de grave. În această dimineață au avut loc mai multe percheziții la sediul primăriei și la activitățile a patru companii de construcții. Potrivit presei locale, aceste companii ar fi obținut contracte publice în mod complet ilegal, beneficiind de complicitatea autorităților locale.

Se pare că ancheta vizează și implicarea finului primarului, Dragomir Aurel, în presupusele ilegalități comise de edil.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button