Social

Talent, tenacitate, multă muncă, succes – „Delta Force” va reprezenta România la competiția de robotică FIRST Global Challenge, Singapore, 2023

După obținerea titlului de Campioană Mondială FTC în 2022 și prima echipa de FRC din Romania, echipa de robotică a Liceului Național de Informatică Arad va reprezenta România la competiția de robotică FIRST Global Challenge care va avea loc la Singapore, în perioada 7 – 10 octombrie 2023.

FIRST Global Challenge este o competiție de robotică organizată „în stil olimpic”, cea de anul acesta fiind centrată pe revoluționarea energiei regenerabile, cu accent pe hidrogen, având drept scop îmbunătățirea sănătății planetei și asigurarea unui viitor energetic mai curat și echitabil. Participanții sunt tineri din peste 190 de țări, care vor concura în echipe. Pe parcursul competiției, participanții sunt provocați să-și folosească abilitățile de rezolvare a problemelor  și creativitatea pentru a proiecta și construi un robot funcțional, dintr-un set standard de piese. Echipele vor trebui apoi să-și navigheze robotul în lumea simulată pentru a produce hidrogen și îl vor folosi pentru a stoca, transporta și converti energia.

Înființată în 2018, echipa de robotică Delta Force a Liceului Național de Informatică Arad a reușit performanțe internaționale notabile în cei cinci ani de la înființarea sa. Pentru a participa la concurs, a fost selectată datorită rezultatelor anterioare excelente: premiul Collins Aerospace Innovative (2019, 2020, 2021), Control Award (2019, 2021), a obținut titlul de Echipă Campioană Mondială la Campionatul Mondial de Robotică „First Tech Challenge” din Houston (Texas, SUA) în 2022, locul 1 la Demo-ul organizat de Vectron (2022), locul 1 la turneul „xRC Freight Frenzy” (2022) și premiul Industrial Design la FIRST Robotics Competition din Istanbul (2023). Componența echipei care va reprezenta România în Singapore este următoarea: Botoșan Corina, Feher Florin, Dragoș-Botoșan Octavian și Pero Aida (mentori), Neagu Raul și Leucuța Norbert (Hardware Design), Demeter Denis, Ozarchevici Mihai, Leucuța Norbert, Dochiță Sebastian, Radu Micle, Măcean Sebastian, Rus Robert și Georgescu Cătălin (Hardware Fabrication), Crețu Vlad, Ciobotoariu Ruxandara, Floruți Miruna, Albotă Adrian și Floarea Raul (Software), Lucaci Briana, Feher Daria, Gabor Andrei, Tulcan Aaron și Bulzan Radu (Marketing).

Mult succes, tineri dedicați, inspirație și fie ca trofeul să fie al vostru!

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button