Știrile 60m.RO

Sondajele europene confirmă: AUR este primul partid din România

În timp ce AUR din România se află în fruntea sondajelor, AfD din Germania a pierdut teren în fața alianței radical-stângii Sahara Wagenknecht, potrivit ultimelor previziuni ale Europe Elect pentru Euractiv.

Partidul Alianța pentru Uniunea Românilor (AUR), condus de George Simion, a apărut pe scena politică a României în 2019, urcând constant până să ajungă pe primul loc în ceea ce privește mandatele, proiectat să obțină 12 parlamentari la viitoarele alegeri UE.

Între timp, popularitatea marii coaliții a Partidului Social Democrat (PSD/S&D) și a Partidului Național Liberal (PNL/PPE) de centru-dreapta a continuat să scadă în urma scandalurilor de corupție . Se preconizează că PSD va coborî pe locul doi cu nouă locuri, urmat de PNL cu opt. 

Dacă AUR va continua în acest sens, după alegeri, va debuta în Parlamentul European. George Simion a declarat pentru Euractiv că încearcă să se alăture grupului național-conservator ECR pentru a împărtăși rândurile cu prim-ministrul italian Georgia Meloni, pe care o consideră un model.

Se așteaptă ca ECR să devină fie al treilea, al patrulea sau al cincilea grup ca mărime din Parlament, într-o cursă directă cu grupul de extremă dreapta ID și grupul liberal Renew Europe.

Simion a spus că mulți politicieni socialiști și de centru-dreapta din România, cum ar fi europarlamentarii și primarii, sunt în discuții pentru a se alătura partidului AUR, care i-ar consolida strânsoarea pe peisajul politic. 

Cu un sondaj atât de ridicat, AUR intenționează să intre în guvernul țării, iar Simion arată clar că este gata să zguduie Parlamentul European și să lupte cu „birocrații” Comisiei.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button