Știrile 60m.RO

Simona Halep revine pe terenul de tenis la turneul de la Miami Open, peste două săptămâni

Simona Halep și-a anunțat revenirea în circuitul WTA după decizia TAS în scandalul de dopaj. Astfel, tenismena va juca peste două săptămâni la turneul de la Miami, conform unei postări pe Instagram. „Sunt încântată să vă anunț pe toți că voi reveni în circuitul WTA peste două săptămâni, la @miamiopen! Mulțumesc turneului pentru că mi-a oferit această oportunitate și abia aștept să mă întorc pe teren și să concurez. Ne vedem cu toții în curând!”, a scris Simona Halep joi seară pe rețeaua de socializare. Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a redus marți pedeapsa Simonei Halep la 9 luni, în loc de 4 ani, potrivit unui comunicat oficial. Decizia TAS este una definitivă.  Reducerea suspendării înseamnă că Simona Halep poate reveni imediat pe teren. Cel mai important element al comunicării oficiale este că TAS a stabilit că încălcarea regulilor antidoping de către Simona Halep ”nu a fost intenționată”.

  • După ce a analizat cu atenție toate probele prezentate, comisia CAS a stabilit că dna Halep a stabilit, în baza balanței probabilităților, că Roxadustat a pătruns în organismul său prin consumul unui supliment contaminat pe care l-a folosit în zilele cu puțin timp înainte de 29 august 2022 și că Roxadustat, așa cum a fost detectat în eșantionul său, provine din acel produs contaminat. În consecință, Comisia TAS a stabilit că doamna Halep a stabilit, de asemenea, conform balanței probabilităților, că încălcările sale ale regulilor antidoping nu au fost intenționate”.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button