Internațional

Șefa diplomației germane acuză Serbia că face parte din războiul hibrid împotriva Occidentului

Şefa diplomaţiei germane Annalena Baerbock a atras atenţia sâmbătă asupra războiului hibrid dus de Rusia, care ar putea încerca să divizeze Europa favorizând un aflux de refugiaţi pe teritoriul acesteia, relatează AFP conform Agerpres.

„Nu este vorba de un război dus doar cu armele. El se poartă de asemenea şi (pe frontul) energiei, iar pentru asta am găsit un răspuns”, a declarat Annalena Baerbock la congresul partidului său ecologist care are loc la Bonn, în vestul Germaniei.

Însă ea se aşteaptă ca acest război să se poate tot mai mult şi „prin teamă şi diviziune, iar asta trebuie să evităm”.

Şefa diplomaţiei germane se teme în special de un aflux de refugiaţi proveniţi din alte ţări decât Ucraina, „deoarece aceste război este hibrid şi la el participă şi alte ţări”, acuzând Serbia că a contribuit la o înmulţire masivă a migranţilor în Europa.

Statele membre ale UE reproşează Serbiei că este o poartă de intrare spre blocul comunitar pentru migranţi din Turcia, India, Tunisia, Cuba şi Burundi, care nu au nevoie de viză pentru a intra în această ţară balcanică.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Un comentariu

  1. Se mai vrea si PM prostovanul. Nu ca Ciuca ar fi mai bun. Sau ceilalti doi alcoolici inainte de Ciuca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button