Știrile 60m.RO

Secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a spus că aprovizionarea cu arme și muniții din Uniunea Europeană către Ucraina ar destabiliza situația, iar pe termen lung ar avea consecințe periculoase.

„Aprovizionarea cu arme și muniții pe teritoriul Ucrainei, din punctul nostru de vedere, poate și va deveni un factor extrem de periculos și destabilizator, care în niciun caz nu va contribui nici la stabilitatea în Ucraina, nici la restabilirea ordinei”, a declarat Peskov reporterilor luni, informează Interfax.

Pe termen lung, a adăugat el, mișcarea UE ar putea avea „consecințe mult mai periculoase”.

„Acest lucru confirmă încă o dată corectitudinea Rusiei în măsurile care sunt luate”, a adăugat Peskov.

Țările UE au convenit asupra furnizării de arme Ucrainei , inclusiv cu cele letale, în valoare de 450 de milioane de euro, a declarat șeful diplomației UE, Josep Borrell.

„Am decis să ne folosim capacitățile pentru a furniza arme – arme letale, asistență militară letală – armatei ucrainene în valoare de 450 de milioane de euro și încă 50 de milioane de euro în încărcătură de ajutor neletatal”, a spus el.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button