Știrile 60m.RO

Rusia a blocat transportul de petrol kazah spre Europa, invocând că a găsit mine din al Doilea Război Mondial în portul Novorossiysk

Rusia a blocat transportul de petrol kazah spre Europa, invocând că a găsit mine din al Doilea Război Mondial în portul Novorossiysk

Potrivit Nexta, la rândul lor, cei din Kazahstan au blocat 1700 de vagoane de cărbune, care aveau ca destinaţie Rusia. Rusia a suspendat transportul de petrol din Kazahstan exportat în Europa prin portul Novorossiysk, a anunţat Kommersant, potrivit financialintelligence.ro, arată Adevărul.

Peste 50 de obiecte care ar putea fi dispozitive explozive din perioada celui de-al Doilea Război Mondial au fost găsite în apele portului Novorossiysk, susţin sursele citate de Kommersant. După descoperirea acestora, zona de apă a portului a fost închisă şi, ca urmare, Consorţiul Caspian Pipeline, care furnizează petrol din Kazahstan pentru export, a suspendat activitatea.

Lucrările de deminare a zonei de apă sunt programate pentru 20 iunie. Acestea pot dura până la sfârşitul lunii, a spus administraţia portului Novorossiysk. Kazahstanul furnizează anual 67 de milioane de tone de petrol prin Rusia către Europa. Consorţiul Caspian Pipeline a oprit deja operaţiunea cu aproximativ 3 luni în urmă, când conducta a fi fost avariată în timpul unei furtuni. Potrivit experţilor, piaţa mondială a pierdut aproximativ 1 milion de barili de petrol pe zi în cele trei săptămâni de lucrări de reparaţii.

Ministrul Energiei al Kazahstanului, Bolat Akchulakov, a declarat că suspendarea temporară a transportului de petrol nu va afecta exporturile de petrol ale ţării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button