Rodica Boancă (AUR): Astăzi – carte verde, mâine – cod de bare sau despre cum se se încalcă libertatea de circulație în UE

Distribuie acest articol!

Rodică Boancă trage un semnal de alarmă cu privire la introducere certificatului verde care le va permite persoanelor care s-au vaccinat împotriva COVID-19 să circule liber în Uniunea Europeană. Senatoarea AUR precizează că, în acest fel, „se încalcă libertatea de circulație a oamenilor în loc să li se ofere suport, explicații și îndrumare pentru acest act medical”.

Rodica Boancă subliniază că prin introducerea acestui document oamenii se vor simți presați să se vaccineze, iar, mai mult decât atât, dacă vor alege să nu facă acest lucru, vor fi discriminați. Sau, se întreabă retoric, senatoarea AUR, vorbim de discriminare doar în cazul minorităților sexuale, iar în cazul acestor cetățeni, ce vor deveni cetățeni de mâna a doua ca urmare a acestei măsuri, nu se aplică aceeași regulă?

Redăm mai jos declarația politică a senatoarei AUR Rodica Boancă:

Declarația mea politică de astăzi este adresată comuniștilor de rit vechi și nou! Observ în abordarea unora reminiscențe ale gândirii marxiste promovate de anti-modelul Vladimir Ilici Lenin care spunea, în vremea lui de neagră amintire, că: „Libertatea este atât de prețioasă încât trebuie să fie raționată”

Altfel, nu îmi explic intervenția în media a unui euro-parlamentar român, care ne informa că „Uniunea Europeană ia în calcul introducerea unui așa-numit „pașaport verde”  emis pentru persoanele care se vaccinează împotriva Covid”. Prin intermediul acestui pașaport, se va facilita libera circulație și nu se vor impune restricții la granițe, spunea cu atâta nonșalanță dumnealui. În acest temei, nu înțeleg de ce nu este suficient certificatul de la medicul de familie unde sunt înregistrate toate vaccinările și este necesar unul „verde”, inducându-se subliminal ideea de libertate restricționată și oferită cu porția drept recompensă celor care ascultă de sistem. Că este numit „pașaport” sau „certificat” este redundant, insignifiant; important este că se încalcă libertatea de circulație a oamenilor în loc să li se ofere suport, explicații și îndrumare pentru acest act medical. 

Plecând de la afirmația colegului nostru, trimis acolo de români pentru a reprezenta interesele lor, înțelegem că deja avem de-a face cu o primă restricție, întrucât impunerea unui document, de orice natură sau de orice culoare, nu face altceva decât să pună presiune pe cetățenii care nu au apucat să se vaccineze sau care au încă dubii asupra eficienței vaccinurilor. Nu mai discutăm acum despre discriminare, domnule europarlamentar Dacian Cioloș? 

Sau doar când vine vorba despre orientările sexuale pe care le apărați cu atâta aplecare, vă arătați deranjat și luați poziție față de orice altă opinie care nu respectă așa-zisa noțiune de „political correctness” la care ați aderat, înstrăinându-vă de națiunea pentru care ar trebui să lucrați.

Oare ce ar spune bunicul dumneavoastră, fie-i numele pomenit, un român adevărat care, în calitatea domniei sale de preot, de naționalist transilvănean, s-a opus cu atâta vehemență impunerii restricțiilor românilor de către invadatorii maghiari? Nu ați învățat nimic din lupta dânsului, domnule europarlamentar!

Dacă tot sunteți atât de îngrijorat față de modul în care românii se vor deplasa în Europa, nu ați găsit de cuviință să vă ocupați și de accesul în Spațiul Schengen al României și, implicit, al românilor? Dar dacă, totuși, vă preocupă această chestiune, faceți-o fără vânzarea Portului Constanța, așa cum dorește colegul dumneavoastră de alianță, dl. Cîțu. 

În final, se naște întrebarea: cum rămâne cu libertatea de circulație și de ședere a persoanelor în Uniunea Europeană, care reprezintă piatra de temelie a cetățeniei Uniunii, instituită încă din 1992 prin Tratatul de la Maastricht?

Astfel, dacă nu vă respectați proprii alegători și interesele acestora, măcar respectați prerogativele mandatului de europarlamentar și puneți în aplicare aceste principii fundamentale care au stat la baza aderării României la Uniunea Europeană!”


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: