Internațional

Radio China despre cum jefuiesc americanii Siria

Într-o zi de la mijlocul lunii August, la un zăcământ de țiței din provincia siriană Al-Hasakah, a revenit un grup de soldați americani. Ei au condus zeci de cisterne petroliere pe care le-au umplut cu țițeiul furat. Ulterior, au trecut pe furiș granița siriano-irakiană și au transport prada într-o bază militară americană din Irak. A fost pentru a șasea oară în aceeași lună când armata americană a apelat la acest mijloc mișelesc pentru a fura petrol sirian, sustine Radio China.

Conform datelor furnizate de guvernul de la Damasc, în 2021, SUA au intrat în posesia a peste 80% din petrolul sirian. Din 2011, de la izbucnirea crizei din Siria, resursele petroliere din nord-estul acestei țări au fost jefuite de organizațiile extremiste, apoi de SUA și aliați. Fostul președinte american, Donald Trump, a declarat că „singurul nostru obiectiv pentru care mai staționăm trupe în Siria este petrolul.”, mai sustine sursa citată.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button