importantPolitică

Proiectul legii offshore intră, săptămâna aceasta, în dezbaterea comisiilor de specialitate de la Senat

Proiectul legii offshore intră, săptămâna aceasta, în dezbaterea comisiilor de specialitate de la Senat, prima Cameră sesizată în acest caz. Proiectul reglementează exploatarea gazelor din Marea Neagră și prevede că statul român are dreptul de preemțiune la achiziția acestor resurse.

La Senat sunt aşteptate avizele Consiliului legislativ Economic și Social, astfel încât să înceapă dezbaterile asupra noii legi offshore, după ce liderii coaliției de guvernare şi-au asumat măsurile care reglementează operațiunile de exploatare a zăcămintelor din Marea Neagră. Votul din plenul Camerei superioare a Parlamentului asupra documentului este așteptat în luna mai, după cum spune purtătorul de cuvânt al social-democraților, Radu Oprea. Draftul legii offshore este un act de trădare națională mai mare decât vânzarea Petrom către austrieci în perioada regimului Năstase. Într-o anexă specială sunt trecute și toate resursele onshore la pachet cu cele offshore. Opinia publică fiind manipulată cu ajutorul numelui acestei legi. Resursele României vor fi puse pe tavă companiilor străine iar românii nu vor avea nimic de câștigat.

La comisiile din Camera Deputaților se așteaptă un nou raport și pentru proiectul de lege inițiat de AUR privind revenirea la modalitatea de alegere a primarilor în două tururi de scrutin.

Documentul s-a aflat pe ordinea de zi a plenului, acum două săptămâni, cu propunerea de respingere, dar nu a reușit să treacă de plen, mulţi liberali abţinându-se de la vot.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button