Știrile 60m.RO

Privilegiații sistemului au pensii speciale de 30 de mii de lei

Discrepanța uriașă între pensiile oamenilor de rând și cele ale magistraților cu pensii speciale este uriașă. Cu toate acestea, un fost judecător nu vede nicio ploblemă în acest lucru.

Cei mai mulți vârstnici din România trăiesc cu o pensie de 2 mii de lei. Magistrații însă, obțin între 20 și 30 de mii de lei la pensie. Un fost judecător de la Curtea Constituțională a României a explicat în spațiul public, de ce pensiile magistraților sunt atât de mari. Acesta susține că s-a ajuns aici din cauza unor prevederi la nivel European și mondial. 

Fostul judecător susține că după Revoluție magistrații aveau salarii destul de mici, iar în aceea perioadă mulți au trebuit să se reprofileze.  „Atunci a fost perioada când ministrul Stoica a făcut un lucru bun pentru magistrați. A zis că trebuie să ne aliniem totuși la standardele internaționale (…) Este clar că magistrații trebuie protejați și mai ales sub aspect financiar. Dacă nu dai bani unui judecător cât sunt nevoile sale reale… mai măsluiește un dosar, mai schimbă un dosar, mai schimbă niște probe. De-asta li s-au dat salarii mari, să nu se ajungă aici!”, spune Petre Lăzăroiu, fost judecător CCR.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button