Politică

Președintele AUR George Simion anunță miting național la București și proteste masive la Bruxelles

Preșeședintele AUR George Simion anunță un miting național la București din cauza mai multor legi antinaționale promovate de PSD și PNL, precum și proteste masive la Bruxelles din cauza discriminării românilor pe subiectul aderării la Schengen, pe tema ajutoarelor oferite în batjocură fermierilor români de Comisia Europeană și a tratamentului discriminatoriu împotriva transportatorilor români.

„Hristos a înviat! Mulțumesc de urările pe care le am primit ieri. Adresez aceleași urări de bine și colegilor noștri Giorgiana, George, Gianina, Gheorghe. Mulțumesc de prezență! Am făcut un live sâmbătă, având în vedere urgența în care ne aflăm. Ne-au cotropit, pur și simplu, au invadat ordinea de zi de la Camera Deputaților. Legi antinaționale, legi anti-familie PLX 47, orașe de 15 minute, PLX 143 care schimbă felul în care sunt gestionate regiile autonome, printre care Hidroelectrica, Salrom, Romsilva și alte 237 de regii. Plx 144 Executorul judecătoresc. PLX 145, cel legat de copiii României. O lege care este inutilă și care trebuie respinsă în totalitate.

Cred că trebuie să scoatem fără amendamentele la PLX 145, trebuie să scoatem toate, toate prevederile acestei legi, să o respingem în totalitatea ei. Dragi colegi, la finalul acestei zile de lucru va trebui să luăm decizia cu privire la un mare miting pe care să îl organizăm la București, pentru că, din ce simt eu, nu poate fi blocată această avalanșă de legi antinaționale decât prin manifestații stradale și decât printr-o mobilizare similară cu cea pe care am făcut-o în momentul în care se propunea introducerea certificatului verde la locul de muncă.

De aceea, o să vă rog pe toți la finalul zilei de astăzi să avem o ședință în care să stabilim data unui mare miting de protest, pentru că am văzut diferite încercări disparate cu 20, 30, 50 de protestatari. Lucrul acesta nu face decât să îi dea la moară apă la moară doamnei Firea și celor care au introdus jaloanele din PNRR în legi.

Acum vreau să vă mai atrag atenția colegii noștri luptă în Comisia de educație pe niște legi ale educației. Ong-urile anti-familie caută să fac agenda proprie. Acolo, în Comisia de Educație și pe lângă următoarele propuneri pe care le-a introdus ministrul Educației, Ligia Deca. Cele cu orientarea sexuală, cele cu discriminarea pe bază de gen, vor să introducă și alte articole de acest gen prin parlamentarii U.S.R.. Trebuie să fim atenți la fel. Poziționarea noastră față de legile educației este total contra.

Președintele AUR George Simion anunță miting național la București și proteste masive la Bruxelles

Am primit astăzi telefoane de oameni care vor să intre în Parlament să asiste la dezbaterea din comisii pe PLX 145. Dezbaterea este la ora 17. Eu, tuturor celor care mi au scris sau mi au dat mesaje, am făcut acces astăzi mult mai greu să facem acces neanunțat la finalul ședinței. Dacă ați primit și voi astfel de apeluri, da, așteptam să îmi scrie sau să mă contacteze, că doar numărul meu e public. Cei care voiau acest lucru să avem o săptămână spornică de rezistență. Săptămâna viitoare vom organiza și, pe lângă un mare protest în București, vom organiza și un protest la Comisia Europeană, vom organiza o deplasare la Bruxelles și vom face acolo un protest împotriva discriminării românilor în aderarea noastră la Schengen. Felul în care agricultorii sunt tratați de către Ursula von der Leyen și de către birocrația de la Bruxelles. Felul în care transportatorii noștri sunt umiliți. Ne luptăm pentru drepturile românilor, pentru că am văzut săptămâna trecută că nici ministrul Daea, nici Cabinetul Ciucă nu e în stare să se lupte pentru români. Vă mulțumesc.”, a declarat președintele AUR, George Simion.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button