Internațional

Politico: Aliații occidentali au început discuții în marja NATO despre furnizarea de avioane de luptă către Kiev

Ediția europeană a publicației Politico relatează, citându-și sursele, că au început discuții în marja NATO despre furnizarea de avioane de luptă pentru Ucraina, potrivit BBC.

Acum că decizia de a trimite tancuri americane Abrams și germane Leopard a fost luată, consolidarea aviației ucrainene este următorul pas logic, notează Politico.

Potrivit publicației, statele baltice sunt forța motrice în negocierile privind avioanele de vânătoare.

Dezbaterea va fi chiar mai aprigă decât disputele privind livrările de tancuri, prevăd negociatorii.

În același timp, într-un interviu pentru Politico, sursele au declarat că guvernele lor nu mai consideră imposibilă livrarea de arme către Ucraina, deși riscul de escaladare rămâne ridicat.

Potrivit unui diplomat anonim de la Washington, aliații au depășit deja mai multe linii roșii care ar putea amenința o escaladare a conflictului.

Mai întâi a fost vorba de HIMARS, apoi de tancuri grele, a reamintit el.

„Astăzi, posibilitatea livrărilor de avioane de luptă este de neconceput, dar putem discuta acest lucru în două sau trei săptămâni” – a confirmat un reprezentant al UE pentru Politico.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button