Știrile 60m.RO

”Nu exclud ca Vladimir Putin să nu mai fie în viață”. Cum explică Volodimir Zelenski refuzul de a negocia cu Rusia

Această declarație a fost făcută de liderul ucrainean în timpul unui mic dejun în cadrul Forumului de la Davos, comentând posibilitatea reluării negocierilor dintre Kiev și Moscova.Zelenski a spus că nu înțelege cu cine de la conducerea rusă se poate purta un dialog și s-a îndoit că persoana care a apărut la televizor în calitate de președinte al Federației Ruse este cu adevărat Putin.

Continuând discuția despre Putin, Zelenski a adăugat că președintele rus le-a promis șefilor de stat din Occident un lucru, iar a doua zi nu și-a respectat promisiunile și a lansat o invazie pe scară largă a Ucrainei.Potrivit președintelui, pentru a relua procesul de negocieri cu Moscova, este necesar mai întâi „să găsească pe cineva” și apoi să se inițieze diverse opțiuni de consens pentru a pune capăt războiului.Statul ucrainean face tot posibilul pentru a-și restabili integritatea teritorială, inclusiv pe frontul diplomatic, dar negocierile cu Federația Rusă nu înseamnă încă instalarea păcii.Zelenski a mai spus că Federația Rusă are încă șansa de a-și retrage trupele de pe teritoriul Ucrainei.

Declarația președintelui Ucrainei despre posibila moarte a lui Putin nu a trecut neobservată la Kremlin. Secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, a dat asigurări, în cadrul unui briefing de joi, că Putin este în viață și continuă să ia decizii în calitate de șef al statului.

Mai mult, Peskov susține că „mai devreme sau mai târziu, Ucraina va trebui să renunțe la tot ce este anti-rus, iar cu cât acest lucru se va întâmpla mai devreme, cu atât mai bine”.

Sursa foto: www.israelhayom.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button