Politică

Mișcare de ultimă oră a Partidului AUR: sesizare la CCR după ce judecătoarea Ciochină ar fi fost convocată la Cotroceni

Mișcare de ultimă oră a Partidului AUR după ce coaliția de guvernare a decis să comaseze alegerile europarlamentare cu cele locale. Formațiunea aflată în opoziție a depus la Curtea Constituțională o sesizare prin care solicită ca judecătoarea Ciochină să fie cercetată disciplinar. Cei din AUR susțin că aceasta ar fi fost convocată la Palatul Cotroceni de către președintele Iohannis și membrii coaliției PSD-PNL pentru a discuta despre comasarea alegerilor.

Partidul susține că va face toate demersurile pentru a opri comasarea. 

„Astăzi am depus la Curtea Constituțională o sesizare în care am solicitat cercetarea disciplinară a doamnei judecator Mihaela în ipoteza în care se constată o abatere disciplinară. Să îi fie încetat mandatul de judecător la Curtea Constituțională. Acțiunea noastră prezintă un semnal de alarmă pentru judecătorii Curții Constituționale și pentru societatea civilă.

Despre doamna Mihaela am aflat în această săptămână că a fost convocată de președintele Iohannis la Cotroceni la care au participat și membrii coaliției PSD-PNL, cel mai probabil discutând despre comasare. Este inacceptabil ca puterea judecătorească și puterea politică să se întâlnească și să discute într-un an cu cinci rânduri de alegeri, într-un an foarte sensibil, într-un an în care credem că vor apărea numeroase inițiative legislative andidemocratice și anticonstituționale. Vrem să știm de la președintele Curții Constituționale dacă a avut mandat de reprezentare la Palatal Cotroceni. Să ne asigurăm prin acest demers de imparțialitatea Curții Constituționale”, a spus Adrian Axinia, deputat AUR.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button