PoliticăRepublica Moldova

Militari ai R. Moldova, în drum spre București pentru a participa la parada de Ziua Națională a României

Un contingent al Armatei Naționale din Republica Moldova a plecat astăzi, la București, pentru a participa la parada militară care se va desfășura pe 1 decembrie, cu prilejul Zilei Naționale a României.Detașamentul din Republica Moldova, format din 16 ofițeri, soldați și sergenți ai Companiei Garda de Onoare din Regimentul de Stat Major, va defila în Piața Arcului de Triumf din București alături de militari din România, Belgia, Franța, Macedonia de Nord, Portugalia, Statele Unite ale Americii și Țările de Jos, precum și din țările aliate contribuitoare la structurile NATO de pe teritoriul României.

Potrivit Ministerului Apărării de la Chișinău, „formația Armatei Naționale a Republicii Moldova va fi condusă de căpitanul Vitalie Josan, iar drapelul de stat va fi purtat de sergentul Sergiu Cebîrciu”.Menționăm că Republica Moldova participă la parada militară din România începând cu anul 2014.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button