Internațional

Kremlinul începe să își piardă răbdarea cu Zelenski: Fie își schimbă poziția, fie așteptăm un președinte nou

După refuzul președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, de a negocia cu omologul său rus, Vladimir Putin, Kremlinul a anunţat că intenționează să aștepte o schimbare de poziție sau pe un nou președinte al Ucrainei, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Federației Ruse, scrie Rador.

Comentând informațiile despre refuzul Kievului de a negocia cu Putin, Peskov a spus că autoritățile ruse vor aștepta acum fie o schimbare de poziție a actualului președinte, fie (…) pe viitorul președinte al Ucrainei, care își va schimba pozițiile în interesul poporului ucrainean, relatează Agenţia de presă Interfax. El a adăugat, de asemenea, că operațiunea militară specială nu se poate încheia cu adoptarea vreunui document, fără participarea Kievului, deoarece este nevoie de două părți pentru a negocia. Amintim că anterior liderul ucrainean, Volodimir Zelenski a promulgat decizia Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei de a refuza negocierile cu Rusia atâta timp cât Vladimir Putin este președintele țării.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button