Social

Kievul spune că Rusia pierde 500 de oameni pe zi în luptele de la Bahmut

Armata rusă suferă pierderi uriaşe în bătălia pentru oraşul Bahmut din estul Ucrainei, potrivit ministrului ucrainean al Apărării, scrie dpa.

„Pierderile ruşilor ajung la 500 de morţi şi răniţi în fiecare zi”, a spus ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, pentru Bild am Ziarul Sonntag.

Soldaţii ruşi erau doar „carne de tun” în tacticile folosite de Moscova, a spus el.

Cifrele victimelor nu pot fi verificate independent. Oraşul are a fost puternic afectat de mai multe luni.

Unitatea de mercenari Wagner este deosebit de activă în zonă. Liderul Evgheni Prigojin este considerat apropiat de Kremlin. El a recrutat anterior bărbaţi din închisorile ruseşti. În special în rândurile acestor recruţi piererile sunt foarte mari. 

Organizaţia pentru drepturile omului „Russia Behind Bars/ Rusia în spatele gratiilor” a spus recent că din cei 50.000 de mercenari recrutaţi din închisori, doar 10.000 mai sunt pe front. Restul au fost răniţi, capturaţi sau au dezervat.

Potrivit lui Reznikov, Bahmut este „un loc simbolic pentru ruşi”, motiv pentru care fac asemenea eforturi pentru a-l captura. Cu toate acestea, capturarea sa nu ar însemna nimic pentru viitorul luptelor în regiunea Donbas, a declarat el ziarului.

Preşedintele Volodimir Zelenski a vorbit despre „fortăreaţa Bahmut”, spunând că nu va fi abandonată. Tonul a devenit de atunci mult mai moderat, căderea oraşului fiind considerată o posibilitate.

Cu toate acestea, Ucraina vrea să-şi păstreze poziţiile atât timp cât este posibil, în parte pentru că bătălia costă foarte mult trupele ruse timp şi oameni.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button