Politică

Kievul anunță că România ia în calcul posibilitatea de a transfera Ucrainei o parte din profiturile companiilor energetice

Ministrul ucrainean al energiei, Herman Haluşcenko, a declarat că România ia în calcul posibilitatea de a redirecționa o parte din veniturile companiilor din domeniul energiei către refacerea infrastructurii energetice a Ucrainei, scrie RBC, potrivit Rador.

Potrivit oficialului ucrainean, care s-a întâlnit cu ministrul român de externe, Luminiţa Odobescu, companiile românești din energie au încasat sume suplimentare ca urmare a creșterii prețurilor după invazia declanşată de Rusia în Ucraina.

„În timpul întâlnirii, miniștrii au acordat o atenție deosebită apelului Ministerului Energiei al Ucrainei către partenerii străini de a împărți veniturile suplimentare pe care companiile energetice le-au obţinut ca urmare a războiului declanșat de Rusia în Ucraina şi care a dus la majorări semnificative de preț pe piețele de energie și, apoi, la venituri suplimentare pentru cei de pe piaţa respectivă”, se arată într-un comunicat al Ministerului Energiei de la Kiev.

Ca răspuns la acest apel, notează institiţia, ministrul român al energiei, Virgil Popescu, a informat partea ucraineană despre disponibilitatea României de a examina această inițiativă.

În cadrul întâlnirii de la Londra, Herman Halușcenko și Luminiţa Odobescu au analizat modalități și direcții de implementare a intențiilor respective.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button