Știrile 60m.RO

Inițiativă legislativă AUR: Încetarea finanțării partidelor politice de la bugetul de stat. Partidele se pot susține din donații și cotizații

George Simion a anunțat că Alianţa pentru Unirea Românilor va depune în Parlament două iniţiative legislative care se referă la încetarea finanțării partidelor politice de la bugetul de stat și la dreptul la vot pentru românii din diaspora.

Liderul AUR a precizat că, în prima instanță. AUR propune tăierea cu 90% a alocațiilor pentru partidele politice și a subliniat că formațiunile politice se pot autosusține din donații și cotizații.

Propunem, în primă instanţă, tăierea cu 90% pentru anul 2021, în actuala formă de buget, pentru partidele politice. Altfel, nu vom fi de acord cu tăierea gratuităţii pentru CFR pentru studenţi. Este absolut anormal să iei sute de milioane de lei pentru partidele politice şi să ataci şi studenţii, dar să ataci şi o companie care se menţinea, cât de cât, pe linia de plutire datorită acestui sprijin, CFR-ul. Să loveşti în CFR şi să loveşti şi în industria HORECA prin tăierea tichetelor de vacanţă”, a explicat Simion.

George Simion a subliniat că milioanele de euro pe care le primesc partidele politice de la stat nu se justifică, în condițiile în care AUR a folosit în campania electorală de anul trecut 200.000 de euro, care au provenit din cotizaţii şi donaţii.

În ceea ce privește cea de-a doua iniţiativă legislativă, liderul AUR consideră că românii din străinătate trebuie să poată vota pe baza unui document de identitate emis de România.

Drept de vot pentru toţi românii din diaspora, să poată vota orice român, în afara hotarelor ţării, pe baza unui document de identitate din România. Ştim că la alegerile din 6 decembrie au fost mari probleme pentru circa 100.000 de români care nu au putut vota pentru că li se cerea un document al respectivei ţări. Lucrul ăsta nu este normal, s-a încălcat dreptul de vot pentru peste 100.000 de români. Vom depune aceste iniţiative legislative în această săptămână”, a conchis Simion.

Back to top button