Politică

George Simion: Tratarea profesorilor ca asistați sociali cu 1.000 de lei la 6 luni nu arată decât faptul că actualul Guvern nu are soluții

George Simion, președintele AUR, a precizat, în contextul grevei generale a profesorilor, că este o minciună din partea Guvernului să spună că nu sunt bani, nu sunt resurse pentru educație și pentru profesori.

„Ceea ce avem inclus în programul de guvernare, Proiectul „Domnul Trandafir” pentru profesorii din România, redarea demnității profesorilor, care, în primul rând, trebuie să fie remunerați corespunzător material, pot să dea alt sens învățământului românesc. (…) Noi am venit cu propunerea unui salariu minim de 5.000 de lei brut, cu o impozitare pentru primii 5.000 de lei de 25%, adică în mână un salariu de aproximativ 3.800 – 3.900 de lei, un salariu care ar acoperi coșul zilnic de nevoi.

Reducerea taxării muncii trebuie făcută. Peste tot, în toate țările Uniunii Europene, la aceste sume și la salariul minim este o impozitare a muncii redusă. Lucrul acesta se poate face. Tratarea profesorilor ca asistați sociali cu 1.000 de lei la 6 luni nu arată decât faptul că actualul Guvern nu are soluții. (…) România în acest moment cumpără 54 de tancuri Abrams cu suma de 1 miliard de euro. Singura problemă, pentru că nu ne opunem retehnologizării și dotării Armatei României, ba chiar avem acest lucru inclus în program, singura problemă de care ne legăm este de opțiune – ce alegem. Și mai punem un lucru în dezbatere: de ce aceste tancuri sunt fabricate în 1999 și cum o să ne apere aceste tancuri în vreun fel?”, a declarat George Simion.

„În acești 33 de ani am fost în etapa de deconstrucție. Știm cu toții ce s-a întâmplat și cred că noi am arătat că putem face opoziție, putem face mitinguri mai bine decât oricine. Vrem să vă arătăm că avem unele din soluțiile necesare pentru a conduce cum trebuie România.

Programul nostru este unul suveranist. Forțe similiare cu Alianța pentru Unirea Românilor sunt la conducere în mai multe state din Uniunea Europeană, în Polonia, spre exemplu, sau în Italia, unde Giorgia Meloni a câștigat guvernarea și Italia nu a ieșit din Uniunea Europeană, din NATO. În ciuda telefoanelor Ursulei von der Leyen, alegerile au fost câștigate în Italia și nu la Bruxelles sau în altă parte, iar acum Italia luptă pentru a ieși la liman și luptă împotriva unor idei nocive pentru națiunea italiană. Asta vrem să facem și noi”, a spus George Simion.

Președintele AUR a conchis că „sentimentul meu îmi spune că noi știm, totuși, să ne trezim în al doisprezecelea ceas, că avem o șansă unică anul viitor când au loc toate rundele de alegeri și ține doar de noi să ducem acest program de guvernare în fiecare casă de români”.  

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button