Politică

George Simion: Prăbușirea controlată a țării s-a produs pe mâna unor conducători bezmetici, amatori și trădători!

Personalități publice, specialiști în mai multe domenii de activitate și reprezentanți ai unor partide neparlamentare au participat astăzi la prima conferință dedicată proiectului politic pe care AUR îl va prezenta la finalul acestei luni.

„România. Tară eșuată?” este premisa de la care AUR propune o analiză profundă a stării actuale în care se găsește societatea românească și punctul de plecare pentru identificarea unor soluții serioase, durabile și eficiente de redresare.

Sociologul Radu Baltasiu, omul de afaceri Mohammad Murad, avocații Gheorghe Piperea și Adrian Cuculis, fostul ministru de finanțe Orlando Teodorovici, fostul europarlamentar Norica Nicolai, specialistul în energie Dian Popescu, omul de afaceri Dorin Iacob, și deputatul Dumitru Coarnă s-au numărat printre vorbitorii care au evidențiat necesitatea unei schimbări radicale în politica românească.

Românii au tot trecut prin încercări

„România nu este un stat eșuat! Întreaga istorie a țării noastre arată că românii au găsit mereu puterea de a depăși cele mai grele încercări prin care au trecut. România traversează o perioadă cumplită, în care a fost condamnată să își distrugă economia și să își înstrăineze resursele, pentru a fi redusă la condiția de piață de desfacere. Prăbușirea controlată a țării s-a produs pe mâna unor conducători bezmetici, amatori și trădători. Semnul revenirii pe linia de plutire este acest proiect pe care îl lansăm astăzi: o viziune pe următorii 10 ani, care să arate direcția și obiectivele pe care le urmărim dincolo de limitele unui mandat parlamentar”, a declarat președintele George Simion.

„Ceea ce lansăm astăzi nu este doar un proiect politic. Proiectul de țară pe care îl propunem românilor este garanția faptului că alternanța la putere – expresia cea mai autentică a democrației – nu mai generează dezastruoasa resetare a tuturor planurilor și strategiilor vechii puteri, ci va marca o continuitate firească a unei viziunii naționale. Iată că este destinul nostru politic să dăm României un Proiect de țară, construit pe baza unei platforme de largă dezbatere națională…În clasa politică nu a existat o preocupare reală pentru guvernarea bună a ţării, nu a existat o preocupare pentru interesul naţional, de fapt pentru cetăţenii acestei ţări. Toţi cei care au acces la guvernare, cu excepţiile de rigoare, au căutat să îşi rezolve problemele personale sau de grup. Astăzi constatăm că statul român nu mai este un stat al românilor, este un stat căpuşat şi mobilat de o mafie transpartinică în care se amestecă de la servicii secrete, până la politicieni corupţi şi de la infractori cu gulere albe până la membri ai unor organizaţii mai mult sau mai puţin oculte. Statul român nu ne mai aparţine şi nu mai răspunde nevoilor noastre. El nu a fost bine articulat de la început, odată cu Constituţia din 1991 care a suferit modificări în 2003. Nu s-a gândit nimeni atunci că această Constituţie dă structurile statului şi dă o faţă statului şi această alcătuire a statului român ar trebui să fie una organică, să răspundă intereselor românilor”, a precizat Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR.

Programul de guvernare

Programul de guvernare și soluțiile pe care Alianța pentru Unirea Românilor le va pune în dezbatere publică au ca obiectiv principal refacerea capitalului românesc prin revitalizarea sistemului bancar național, a industriei și agriculturii autohtone. AUR consideră că exportul de materii prime și produse neprelucrate produce pagube uriașe economiei românești și este factorul principal care contribuie la distrugerea și falimentarea mijloacelor de producție și la migrația forței de muncă în străinătate. Milioanele de români alungați din țară de guvernările iresponsabile care s-au succedat în ultimii ani trebuie să revină acasă și să lucreze pentru un nou proiect național, care înseamnă aducerea țării în rândul țărilor dezvoltate.
Proiectul de țară inițiat de AUR este singurul document politic serios care poate da speranță și siguranță românilor pe o perioadă medie și lungă de timp, iar Alianța este singurul partid capabil să genereze un astfel de efort național.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button