Politică

George Simion: N-avem nevoie de formaţiuni constituite pe criterii etnice într-o ţară unitară, suverană şi independentă

Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a declarat, vineri seară, în cadrul unui miting electoral organizat la Târgu Mureş, pentru prezentarea candidaţilor la alegerile pentru Parlamentul European, că nu îşi va cere scuze de la UDMR după discursul de la Ardud.

El a adăugat că a fost acuzat că instigă la ură, dar că aceia ce îl acuză nu au menţionat şi partea în care susţinea că AUR are iubire faţă de fiecare cetăţean al României, indiferent de etnie.

„Mulţi au spus deja că am venit aici să provocăm. Am văzut cu toţii ce au transmis liderii corupţi, liderii murdari, liderii (…) UDMR-ului acum câteva zile, în urma discursului pe care l-am avut în judeţul Satu Mare, în Cetatea Ardud, că instig la ură interetnică şi că îi atac pe fraţii noştri maghiari. Au omis – bineînţeles că asta fac ei: omit, mint, dezinformează – şi au uitat cumva să arate partea în care am spus că avem obligaţia, avem datoria şi avem în noi iubire faţă de fiecare cetăţean al României, indiferent de etnie – român, maghiar, rom, lipovean, turc sau de alte naţionalităţi (…). Şi da, am îndrăznit să atac UDMR-ul, pe care l-am numit duşmanul nostru politic în judeţul Satu Mare. La fel cum este duşmanul nostru politic în judeţul Mureş, şi în judeţul Covasna, şi în judeţul Harghita (…). Noi avem membri etnici maghiari de care suntem mândri şi pe care îi iubim şi pe care îi preţuim. N-avem nevoie de formaţiuni etnice într-o ţară unitară, suverană şi independentă. (…) Şi ştiţi ceva? Nici nu îmi cer scuze, nici nu dezmint, nici nu retractez, nici nu îmi pare rău. Îmi menţin cu tărie afirmaţiile, pentru că ele reprezintă realitatea asta, nu este un discurs al urii, ci este o constatare a stării de fapt în care se află ţara noastră”, a arătat George Simion în discursul său.

Deputatul Dan Tanasă, unul dintre candidaţii pentru Parlamentul European, a subliniat că AUR nu doreşte ca România să iasă din Uniunea Europeană şi din NATO.

„O serie întreagă de păcălici, de tiriplici, de sfertodocţi ne acuză pe noi că vrem să scoatem România din Uniunea Europeană şi din NATO. Nu, vrem să îi scoatem pe globalişti din Uniunea Europeană, vrem să-i scoatem din Uniunea Europeană pe cei care ne spun că doi bărbaţi formează o familie, vrem să îi scoatem din Uniunea Europeană pe cei care vor să distrugă identitatea noastră naţională europeană prin importul masiv de imigranţi. Suntem singurii care în ultimii 3 ani de zile ne-am bătut pentru drepturile fundamentale ale românilor, pentru drepturile fundamentale ale omului, pentru Constituţie şi asta vrem să facem şi în Parlamentul de la Bruxelles”, a spus Dan Tanasă.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button