Știrile 60m.RO

George Simion la Digi24: Exclud o coaliție de guvernare cu PSD. În rest, toate jocurile sunt deschise

Președintele AUR, George Simion, a declarat joi, în emisiunea Studio Politic, la Digi24, că partidul său dorește să guverneze singur. Cu toate acestea, nu exclude o coaliție cu oricare dintre formațiunile politice, mai puțin cu Partidul Social Democrat. „PSD nu e o forță capabilă să reformeze statul român așa cum își dorește AUR”, susține acesta.

Claudiu Pândaru, jurnalist Digi24: Cu cine ați prefera să guvernați dacă veți ajunge în această situație? George Simion, președintele AUR: Singur. Ne-am săturat de racu, broasca și cu știuca…

Claudiu Pândaru, jurnalist Digi24: Cum vreți să ajungeți să guvernați singur?

George Simion, președintele AUR: Democratic, prin votul românilor, prin obținerea a 50% + 1 din voturi. Este prima variantă. A doua variantă este să câștigăm un tur 2 de alegeri prezidențiale, care pentru noi, în acest moment, pare ca îl vom disputa cu candidatul PSD. În cea de-a doua variantă, un guvern cu o soluție. Băsescu îi spunea în 2004, cred, soluția imorală, cu un premier care să obțină 50%+1 din voturile parlamentarilor, nominalizat fiind de președintele țării. 

Claudiu Pândaru, jurnalist Digi24: Un președinte, în acest scenariu, AUR?

George Simion, președintele AUR: Președintele AUR.

Claudiu Pândaru, jurnalist Digi24: Dumneavoastră?

George Simion, președintele AUR: Candidatul la alegerile prezidențiale din partea AUR pe care îl vom anunța după alegerile europarlamentare.

Claudiu Pândaru, jurnalist Digi24: Nu înțeleg de ce această amânare.

George Simion, președintele AUR: Păi, ați putea să-mi spuneți în momentul ăsta, în afară de Mircea Geoană care nu este asumat de niciun partid, aveți vreun nume de prezidențiabil?

Claudiu Pândaru, jurnalist Digi24: Vă întrebam pe dumneavoastră.

George Simion, președintele AUR: Așteptăm să vedem cu ce nume. 

Claudiu Pândaru, jurnalist Digi24: Excludeți o coaliție cu orice formațiune politică? 

George Simion, președintele AUR: Doamne ferește, trăim un joc democratic în care înțelegeri, alianțe, coaliții se fac. Singurul scenariu pe care eu îl exclud este o coaliție de guvernare cu PSD, în rest, toate jocurile sunt deschise. 

Claudiu Pândaru, jurnalist Digi24: Motivul?

Claudiu Pândaru, jurnalist Digi24: PSD nu e o forță capabilă să reformeze statul român așa cum își dorește AUR.

Claudiu Pândaru, jurnalist Digi24: PNL este?

George Simion, președintele AUR:PNL într-o variantă în care se agreează, de exemplu, propunerea noastră de a avea în loc de 3.300 aproape de primari 1.401 de primari. În felul ăsta facem o schimbare la nivelul administrației locale. Într-o variantă în care se îmbrățișează o schimbare și la nivelul administrației centrale și reducem două treimi din cele 60-70 de instituții de control care în momentul ăsta pot opri activitatea unei firme, de exemplu, pentru că nimeni nu vorbește despre antreprenorii români. 

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button