Europol: Cîțu vrea ca polițiștii să AMENDEZE și să sperie populația. Angajații MAI, chemați abuziv la muncă în weekend

Distribuie acest articol!

Sindicatul Europol susține că vineri toți polițiștii din Capitală au fost chemați de acasă și le-au fost suspendate zilele de repaus și timpul de refacere. Acestora li s-ar fi comunicat că vor intra în serviciu și sâmbătă și duminică „de ”dragul” lui Cîțu”.

Sindicaliștii de la Europol spun că acest lucru s-a întâmplat după ce premierul Florin Cîțu s-a plâns că nu i-a mai văzut pe polițiști amendând oameni.

„Toți polițiștii au fost chemați de acasă și li s-au suspendat zilele de repaus și timpul de refacere a capacității de muncă. Fără nicio explicație și fără să li se prezinte înscrisuri, polițiștilor din Capitală, care au lucrat deja în această săptămână li s-a comunicat ”telefonic” de către șefi că vor intra în serviciu și sâmbătă și duminică de ”dragul” lui Cîțu. După ce premierul a declarat aseară la un post tv că i se pare că polițiștii ”s-au retras” și nu prea i-a mai văzut că amendează oameni, slugărnicia politică a determinat această măsură heirupistă care nu are nicio justificare și eficiență”, au postat reprezentanții Sindicatului Europol vineri seara pe Facebook.

Mai mult, aceștia acuză că polițiștii au fost delegați împotriva voinței lor: „polițiști de frontieră de la Aeroportul Otopeni, care nici măcar nu au competență de a aplica sancțiuni la Legea 55/2020, și au fost trimiși să patruleze prin marile magazine pentru a speria oamenii”.

Sindicaliștii denunță „modul abuziv” în care s-a procedat și spun că unora dintre polițiști „nu li s-au înmânat actele administrative în baza cărora aceștia să îndeplinească sarcini pe care nu le au în fișa postului, respectiv să fie pe post de sperietoare și să amendeze populația”.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: