Știrile 60m.RO

Eurobarometru: 72% dintre români cred că corupția este larg răspândită în România și aproape jumătate spun că aceasta îi afectează în viața de zi cu zi / Cum a evoluat percepția față de mita în sistemul de sănătate – grafice

Comisia Europeană a publicat, miercuri, cel mai recent sondaj Eurobarometru special privind corupția, care enumeră percepțiile și experiențele cetățenilor în legătură cu aceasta. Potrivit sondajului, 72% dintre români cred că corupția este larg răspândită în România și 46% spun că aceasta îi afectează în viața de zi cu zi.

La nivelul Uniunii Europene, 68% dintre respondenți consideră că, în țara lor, corupția este încă larg răspândită.

Totodată, românii consideră în cea mai mare proporție că a da și a lua mită și abuzul de putere sunt obiceiuri răspândite mai ales în sistemul de sănătate, procentul celor care împărtășesc această opinie fiind în creștere cu două puncte față de anul 2019.

Românii consideră, în proporție mai mare decât media europeană, că există corupție în instituțiile publice naționale și locale.

A crescut și numărul românilor care consideră că este acceptabil să ofere un cadou pentru a rezolva o problemă care ține de administrația publică.

46% dintre români spun că corupția îi afectează în viața de zi cu zi, procentul fiind aproape dublu față de media europeană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button