Politică

Doctorul PSD: Masca ar trebui purtată din nou

Masca este o măsură bună de protecție, pe lângă cele de igienă deja cunoscute, reamintește medicul Adrian Streinu Cercel, într-un podcast realizat de Adrian Artene.

Reputatul specialist afirmă că „E de recomandat ca atunci când în jurul tău există oameni care strănută, tușesc să porți o mască pentru că te protejează pe tine. Sunt foarte multe microorganisme, în momentul de față, care fac pe nebunele. De exemplu, virusurile gripale s-au înhăitat cu virusul respirator sincițial și dau forme severe la adult”.

In ceea ce privește COVID 19, dr. Streinu Cercel afirmă că, deși oamenii sunt sceptici în privința vaccinului ARN mesager, a fost acordat un Premiu Nobel după conceperea lui, astfel că nu poate să fie chiar ineficient.

„Nu este un nou val de pandemie, este un nou val epidemic. Pandemia și-a spus cuvântul, s-a încheiat. Ce este, însă, bine în toată povestea asta este că au apărut aceste vaccinuri pe bază de ARN mesager care sunt, practic, mură-n gură. Adică nu mai lasă organismul să ia, să disece, să vadă care este componenta care poate fi folosită pentru a face anticorpi, ci spune „Uite, asta e! Ia, fă anticorpi, croșetează-i, doi pe față, doi pe dos și pune-i organismului la dispoziție”. Pentru treaba asta s-a luat un Premiu Nobel acum. Pentru aceste vaccinuri ARN mesager. Și cu toate că s-a dat un Premiu Nobel și acolo este o comisie care studiază, validează etc., lumea tot zice că vezi, Doamne, ce prăpastie s-a făcut”, a declarat celebrul medic.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button