Economie

De București depinde 30% din economia țării

Fitch Ratings a confirmat vineri, la „BBB minus”, ratingurile pentru datoria pe termen lung în valută şi monedă locală ale municipiului Bucureşti, şi a îmbunătăţit perspectiva de la negativă la stabilă, potrivit unui comunicat al agenţiei de evaluare financiară, citat de Agerpres.

Decizia vine după ce, luna trecută, Fitch a reconfirmat ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/F3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută şi a revizuit perspectiva de ţară de la negativă la stabilă. De asemenea, Fitch a revizuit profilul individual de creditare (SCP) al capitalei României de la „bbb plus” la „a”, reflectând revizuirea profilului de risc de la „nivel scăzut mediu” la „nivel mediu”, performanţa operaţională solidă şi planul ambiţios de investiţii.

Bucureştiul este capitala României, cu o populaţie de aproximativ 2,16 milioane de locuitori, şi este responsabil pentru mai mult de 30% din economia ţării. Nivelul local de bogăţie în Capitală este de peste patru ori mai ridicat decât media naţională, se mai menţionează în comunicat. Cheltuielile de capital ale oraşului ar urma să rămână ridicate în perioada 2023-2025, ducând la un deficit mediu de 3% din veniturile totale, apreciază Fitch.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button