Cozmin Gușă: Pas cu pas, cu spatele la zid. La un pas de suspendare

Distribuie acest articol!

Analistul politic, Cozmin Gușă, îi prevestește lui Klaus Iohannis o suspendare binemeritată, după ce a reușit să distrugă toate liniile de negociere cu partidele. Potrivit lui Cozmin Gușă, AUR a rămas singura formațiune politică ce a avut o atitudine inflexibilă în relația cu președintele, fapt ce denotă predictibilitate și un scor foarte bun în sondajele de opinie.

„Toți cei care mai aveau îndoieli că Iohannis este nu doar amator politic, dar și dominat de o încăpățânare vecină cu prostia, pot constata asta acum, în urma a două nominalizări de prim-ministru, despre care se observă lesne că s-au făcut fără consultarea reală a partidelor. KWI s-a prefăcut că respectă Constituția organizând consultări, dar în final observăm lesne că n-a ținut cont deloc de poziția partidelor referitor la formatarea unei majorități.

Și astfel a încurcat treburile în mod grav, cu crizele suprapuse peste capetele noastre, ajungând acum într-o fundătură. Practic singurul pilon de susținere pentru propunerile sale a rămas UDMR-ul, care e de acord cu orice-i asigură rămânerea la guvernare. Liberalii se opun aproape pe față propunerii Ciucă, care devine acum evident că n-a fost a lor, ci încă un dictat al lui Iohannis, iar PSD-ul joacă deocamdată dur și responsabil, semnalizând puternic că nu susțin în orice condiții propunerile lui KWI. USR-ul nu are cum să-i mai facă pe plac președintelui (care între timp i-a și demonizat), în condițiile în care am explicat de mai multe ori că tot demersul lor din ultimele două luni a fost orientat anti-Iohannis.

AUR-ul a rămas inflexibil și cere suspendarea președintelui pe motivul perpetuării iresponsabile a crizei, și n-ai cum să nu le dai dreptate în fața evidențelor. În plus, Orban si-ai lui se pregătesc să părăsească azi-mâine bărcuța prezidențială, grav avariată oricum. Ăsta este tabloul clar și pe scurt al situației la zi, în care tot omul pricepe că Iohannis a acționat ca un demolator.

Din păcate pentru el, și mai ales pentru noi, KWI și-a pierdut astfel autoritatea necesară pentru a vectoriza mediul politic înspre o soluție corectă, iar asta se întâmplă și pe fondul în care cca 85% dintre români dezaprobă activitatea prezidențială. Pare evident astfel că soluția este azi doar la partidele parlamentare, care-ar trebui să negocieze rapid o soluție, s-o agrementeze și s-o semneze, impunându-i-o astfel unui președinte depășit și abulic. Și abia în momentul în care Iohannis ar refuza-o, suspendarea sa ar deveni o necesitate.”, a scris Cozmin Gușă pe pagina sa de Facebook.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: