Politică

Cozmin Guşă: Marcel Ciolacu mai avea un pic şi ne zicea că AUR a spart serverele de la Camera Deputaţilor

„Aseară, fiind invitat în emisiunea Ancăi Alexandrescu, am aflat că Marcel Ciolacu apelează la premierii Ucrainei și Moldovei ca să afle detalii despre George Simion, de ce anume i se interzice intrarea în cele două țări vecine. Fusesem ocupat ieri toată ziua, foarte ocupat, nu știam de această tărășenie, iar prima dată am crezut că se glumește în studioul Realității.

Cum adică tu, premier în România, cu servicii secrete la dispoziție, să apelezi la premierii a două țări ca vai de ele, una aflată în război de doi ani, iar cealaltă ce supraviețuiește pe spezele noastre? Pe lângă faptul că faci de râs țara pe care o conduci tu, Marcel Ciolacu, că ești premier, demonstrezi ca lider că nu știi ce-i la tine în ogradă”, scrie, pe solidnews.ro, analistul politic Cozmin Guşă.

„Și ce e cu întrebarea asta? Adică nu se știe că singurul motiv pentru care George Simion este interzis în Moldova și în Ucraina este cel legat de faptul că este unionist? Care e alt răspuns la treaba asta? Nu se știe că rusofilii și rusofonii l-au blocat să intre în Moldova pentru că este unionist? Nu se știe că ucrainenii au marșat la chestia asta pentru că, într-adevăr, a zis de sute de ori că vrea Bucovina, Herța, sudul Basarabiei înapoi la patria mamă, pentru că ele au fost rupte de către sovietici și lipite Ucrainei? Nu mai insist pe această temă, dar este limpede, prieteni, că Marcel Ciolacu a făcut o mare, mare gafă care, repet, afectează țara, dar și pe el, dintr-un singur motiv: l-a speriat cineva foarte rău că AUR-ul și George Simion cresc în mod necontrolat și alții l-au păcălit să facă asemenea demersuri, care ne fac de râs.

Pe lângă treaba asta cu Ucraina și Moldova, Marcel Ciolacu, după cum ne zice Nicolae Ciucă, și PSD-ul sunt cei care au demarat inițiativa comasării europarlamentarelor cu localele, care este o prostie fără margini și care, încă o dată, pe lângă faptul că dacă va fi inițiată, părerea mea e că va pica la Curtea Constituțională a României, oferă adversarilor PSD, ai lui Ciolacu și ai guvernării, în primul rând AUR, dar apoi și USR, posibilitatea de a-și face campanie pe gratis, arătând cum legea este încălcată și batjocorită în România, legea legată de alegeri, legea constituțională și așa mai departe.

Al treilea lucru: Marcel Ciolacu, prin oamenii săi, ne-a explicat ieri că au venit hackerii la Camera Deputaților, că este un atac al extremiștilor, al rusofililor, că se desfășoară în toată Europa așa ceva, că trebuie să ne păzim; adică tot asta ne-a spus: „băi, ăștia de la AUR sunt de vină, că ei ne-au hackerit. Mi-au furat mie buletinul și au furat altora cardurile”. Păi ce să faci, mă, că-s date publice, și cu buletinul tău, și cu cardurile. Se întreba azi Marcel Ciolacu, în mod fals, în conferința de presă, dacă o fi accesat vreun credit cu buletinul; sigur că a fost o glumiță.

Toate aceste lucruri sunt generate, prieteni, de această spaimă de AUR și de Simion, pe care cineva a proiectat-o în mintea PSD-iștilor și a liberalilor, știți cum? După cum se proiectează umbrele pe pereți, de faci așa cu mâna și prima dată apare un iepuraș simpatic și după aia întinzi degetele și apare un lup și dacă mai tragi și niște urlete de lup, toată lumea intră sub pat, că s-a văzut umbra lupului pe perete, care de fapt era proiecția mâinilor.

Cam așa este și cu Ciolacu și spaima lui, numai că toate aceste lucruri pe care le face sunt de natură să crească în mod artificial, dar consistent, scorul AUR-ului. Așa cum v-am explicat ieri că a reușit, intenționat sau nu, rămâne să ne spună istoria, Eduard Hellvig cu critica lui la adresa lui Claudiu Târziu și a AUR-ului, pe care i-a adus tot în zona aia de rusofilie. Dar auziți, mă strategilor, voi ați mai măsurat cam cât de pro-americani sau pro-ruși sunt românii? Voi ați mai măsurat cam cât de pro-europeni mai sunt românii? Cam cât de tare le pute strategia Uniunii Europene legată de războiul din Ucraina?

N-ați mai măsurat. Revin cu o concluzie, pe care o voi dezvolta în viitor: e limpede că Marcel Ciolacu este dus de mână în cele mai groaznice gropi din parcursul electoral. Cei care îl duc de mână o fac la comanda, n-o să vă vină să credeți, a lui Iohannis, care-și râde în pumni și în scurt timp o să apară la tribună, parcă-l văd, cerând blocarea acestor derapaje de la democrație și, de ce nu, vorbind despre faptul că instituțiile române își fac treaba atunci când vor aresta, prin martie sau aprilie, PSD-iști de pe stradă. Mai vorbim de subiectul ăsta”, scrie Guşă.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button