Știrile 60m.RO

Cozmin Guşă: Liderii noștri politici, marca statutului nostru de colonie condusă de slugi

„Așa s-a nimerit, de Buna Vestire, ca să fiu în poziția de a discuta despre rolul necesar, dar neîndeplinit al conducătorului Bisericii Ortodoxe Române. N-am ascuns niciodată că am o veche relație de comunicare și de amiciție cu patriarhul Daniel, iar acest fapt mie mi-a fost util în demersurile de a apăra ortodoxia atunci când a fost atacată (și s-a întâmplat de multe ori în ultima vreme), eu considerând-o ca funcționând de câțiva ani pe postul ultimului nostru apărător. Tocmai din acest unghi, e clar că sunt îndreptățit să analizez și comportamentul impardonabil al Patriarhului în cazul refuzului de a-și exprima compasiunea și solidaritatea în fața carnagiului de la Moscova și spun refuz, deoarece nu doar eu, dar și alții, pe diverse canale, i-am explicat de 48 de ore că ar fi necesar, ultra-necesar pentru spiritul românesc ortodox să procedeze la așa ceva”, scrie, pe solidnews.ro, analistul politic Cozmin Guşă.

„N-aveam așteptări de la liderii noștri politici ca să aibă un comportament uman în fața ororii din Rusia, pentru că acești lideri politici sunt marca statutului nostru de colonie condusă de către niște slugi. Dezamăgirea mea este însă mare în cazul Patriarhului Daniel, dar și al celorlalte înalte fețe bisericești, deoarece rolul lor în societatea românească este uriaș, unul de tip spiritual și civilizațional, sunt păstorii ce trebuie să ne îndemne mereu să fim mai buni, mai iertători să ne exprimăm și manifestăm compasiunea atunci când este nevoie, dar mai ales în cazul unor orori suferite de frați întru credința ortodoxă, așa cum sunt rușii. Patriarhul Daniel a tăcut și acum, patriarhul Daniel a tăcut și în cazul ororilor la care s-a procedat împotriva fraților ortodocși din Ucraina; patriarhul Daniel este cel care s-a vaccinat, împotriva voinței majorității românilor, și i-a îndemnat și pe alții să se vaccineze; dar Patriarhul Daniel este cel care în aceste zile n-a transmis niciun semnal public de compasiune și de solidaritate cu rușii și mie mi-e limpede că a acționat și el la comandă, fapt ce-i conferă o alură slugarnică, similară celei a politicienilor. Dar pentru că Dumnezeu i-a hărăzit rolul de lider spiritual creștin ortodox, păcatul pe care l-a săvârșit este mult mai mare decât în cazul politicienilor. Cu regret și chiar cu ceva durere, dar fiind convins că a săvârșit o greșeală impardonabilă, îl declar azi pe Patriarhul Daniel ca fiind „Omul Negru” al Zilei la Gold FM”, scrie Guşă.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button