OpiniiPolitică

Ciucă și Ciolacu, Stan și Bran la guvernare

Nu eu am zis, ci „oștromentul” (scula) aflat la baza compensării prețurilor la energie. Adică Ciolacu. Reproduc vorbele înțeleptului de Buzău difuzate marți seara pe agențiile de știri și pe site-uri:

„Nu a fost Virgil Popescu. Am stat ieri cu primul-ministru, doar noi doi. Și au mai venit specialiști din energie, dar alții, pentru că ne-am săturat de cei care ne-au tot spus înainte că n-avem pârghii să rezolvăm (…) Sigur, politicile le face Ministerul și cei din ANR și ASF. Dar nu sunt mulțumit nici de ce se face la ANR nici la ASF. Împreună cu primul ministru ne-am implicat să trecem de această criză. Vă spun că am un dialog bun cu premierul și suntem hotărâți ca până în 2024 să ducem această coaliție și să trecem de această criză”.

Guvernul este inert, prost și ineficient. Îi încurcă pe salvatorii nației. S-a pierdut în păpuriș. Instituțiile statului nu sunt bune. Ministerul nu este bun. Sau este prea șmecher. Face doar politicile. Dar ordinele importante, adică destinul, le pune la cale Dumnezeu. Sau o pereche de Bulă aflată imediat mai jos decît El. Așa că se întîlnesc ei doi, șefi de partide, și după mintea și experiența lor, destul de modestă dacă nu chiar nulă în domeniu, hotărăsc ce trebuie să facă pentru țară. Înțelepții neamului și doctori în criză fac planuri deștepte. Și guvernul se supune. Și partidele lor se supun. Execută ce au hotărît cei doi. Ca la capre. Ca la vite. Ca la oi.

-Noi suntem deștepți și noi hotărîm! Noi suntem mahării, spune Ciolacu printre rînduri.

Au mai hotărît o dată. Ei au dat ordonanțele cu compensarea prețurilor. N-au picat la la Bruxelles și nici de pe Marte. Le-au moșit pînă le-a luat dracu’. Prost, catastrofal, la vrăjeală și a ieșit ce a ieșit. Nu s-a prins nici Ciucă și nici Ciolacu. Au crezut că din compensările lor iese glorie electorală și admirație populară. Au picat de fraieri și acum dau vina pe ceilalți. Au schimbat experții. Ca tractoristul care pune vina pe tractor pentru că el nu știe să țină covrigul ca să meargă în linie dreaptă. Vrea alt tractor, al lor, așa cum Iohannis a vrut alt guvern. Guvernul meu, tractorul lor, praful nostru în ochi.

Acest domn mieros cu barbișon pătat, din ce în ce mai prețios și mai burtos, dar și mai prezent pe televiziunile de casă, zice :

-„Împreună cu primul-ministru ne-am implicat să trecem de această criză”.

Adică, pînă acum, noi așteptam ca proștii în vreme ce el freca gînditor mangalul și admira Luna de pe fotoliul de președinte al Camerei Deputaților și de președinte al PSD.

-Gata, suntem salvați!

-Se implică Ciolacu și Ciucă.

Adică Prezentul stupid și Viitorul bolmojit văd de salvarea noastră din criză. Amîndoi pun la bătaie știința lor de carte, experiența, bunăvoința și puterea politică. Stan și Bran ai economiei românești și ai guvernării. Ne trec ei prin furtună și prin balta de mediocritate!

Dacă iese prost, tot noi suntem de vină. Nu i-am înțeles!

Sau n-am fost în stare să le dăm un șut la momentul potrivit.

de Cornel Nistorescu

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button