Politică

Chirieac: La Crevedia, toată lumea e complice, inclusiv autorităţile statului

Analistul politic Bogdan Chirieac e sceptic că anchetele vor stabili vinovații după dezastrul de la Crevedia unde o stație GPL a explodat.

Într-o intervenție la Antena 3 CNN Bogdan Chirieac s-a arătat revoltat de faptul că ISU a ridicat avizul stației GPL încă din 2020, dar aceasta a funcționat fără probleme chiar sub ochii autorităților locale.

Amintim că general maior Benone Gabriel Duduc, din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, a anunţat că staţia pentru distribuţia GPL din Crevedia a primit trei amenzi în 2020, în valoare totală de 50.000 de lei, iar Adunarea Generală a Acţionarilor a emis la momentul respectiv o hotărâre privind închiderea punctului de lucru respectiv.

Cu alte cuvinte ISU a dispus încă din 2020 închiderea stației GPL care a explodat, dar activitatea a continuat, chiar în centrul comunei Crevedia.

„Dar mă întreb când pompierii ISU ridică avizul iar patronii comunică că totul în regulă, acolo autoritățile nu au știu că funcționează stația GPL? Mai ales că am înțeles că au fost informate autoritățile, primăria, prefectura, consiliul județean, cu privire la ridicarea avizului. Dar totul funcționa, toată lumea era complice acolo.

Patronii sunt chemați la anchetă? Am văzut că Parchetul General și cel Militar au deschis dosare. Au deschis și în cazul Godei care e bine mersi acasă și vom afla că nu s-a întâmpla nimic. Și, după ce trece nebunia, vom afla peste 6 ani că faptele s-au prescris”, a precizat Chirieac.

„După Colectiv cine a răspuns pentru ce s-a întâmplat, de ce s-a propagat flacăra cu 40 de metri pe secundă? Nu am aflat, l-au arestat aberant pe fostul primar de sector și l-au eliberat după un an pentru că fapta nu există”, a conchis Chirieac.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button