Certificatul verde digital privind vaccinarea anti-Covid19 va fi lansat la 1 iulie

Distribuie acest articol!

Certificatul verde digital privind vaccinarea anti-Covid19 va fi lansat la 1 iulie, a anunțat Andrei Baciu, secretar de Stat în Ministerul Sănătăţii. El a precizat că veridicitatea acestui document electronic se va face prin intermediul unui cod QR.

Baciu a precizat că la acest certificat se lucrează de două luni și că el va fi gata la începutul lunii iunie. „Aceste certificat va ajuta la nivel european să avem o abordare uniformă. A venit vara. Situaţia epidemiologică s-a îmbunătăţit graţie măsurilor adoptat de România şi de celălalte state membre graţie vaccinării.

Pentru a avea o acordare unică la nivel , s-a creat acest certificat european privin COVID. Acest lucru va facilita călătoriile între state pentru a limita timpul pe care-l petrecem în punctele vamale”, a declarat Andrei Baciu.

El a mai spus că autoritățile își vor lua toate măsurile necesare pentru a se asigura că toate certificatele şi dovezile prezentate sunt veridice.

Acest lucru va fi garantat prin prezenţa acestui certificat. În România, vom folosi modelul prezentat de Comisia Europeană. Cel mai important element este cel dat de codul QR care este elementul care va garanta veridicitatea acestui certificat. Acesta este planificat a fi lansat pe data de 1 iulie la nivel european”, a mai spus secretarul de stat.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: