Politică

AUR vrea eliminarea cu adevărat a pensiilor nesimțite

Președintele AUR, George Simion, a precizat, într-o conferință de presă, că actuala coaliție se preface că taie pensiile speciale. Acesta a subliniat că parlamentarii AUR au încercat ca prin amendamentele depuse să scurteze perioadele în care se taie pensiile cu adevărat nesimțite, cu adevărat speciale și au încercat să reducă cuantumul pensiilor nesimțite, pensiilor speciale, pensiilor mai mari decât salariul președintelui.

„Am văzut actuala coaliție cum se preface că taie pensiile speciale. Nimic mai fals! Pe parcursul comisiilor, dezbaterilor de la Senat, din Camera Deputaților, prin amendamentele depuse de colegii mei, am încercat să scurtăm perioadele în care se taie pensiile cu adevărat nesimțite, cu adevărat speciale și am încercat să reducem cuantumul pensiilor nesimțite, pensiilor speciale, pensiilor mai mari decât salariul președintelui. E singura formă prin care se poate umbla la niște pensii aflate în plată, e singura formă prin care se pot tăia niște privilegii, pentru că nu intervenim asupra drepturilor.

Ce au făcut ei? I-au inclus pe polițiști, militari, rezerviști, care sunt încă la dispoziția armatei române, care iau pensii de mizerie de 3000 – 3500 de lei, în categoria specialilor, în categoria pensiilor nesimțite, în tagma jefuitorilor.

AUR se opune categoric acestui simulacru, acestei forme fără fond în care nu se taie nimic și în care sunt puși laolaltă oameni care și-au făcut datoria față de statul român și îmbuibați, sinecuri, înavuțiți care au ieșit la pensie la 40 de ani cu pensii speciale cu adevărat de 7000 – 8000 – 10000 de euro”, a spus președintele AUR.

George Simion a subliniat că „AUR se opune pensiilor nesimțite și pensiilor speciale pentru oamenii care au pensii de 7000 – 8000 – 10000 de euro, nu cei cu pensii de 3000 – 3500 de lei, care vor fi afectați de legea care tocmai a fost votată de coaliția de guvernare aici în Parlamentul României”.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button