Politică

AUR îl pune la punct pe Viktor Orban: meciul Ungariei cu așa zisul ținut secuiesc a fost interzis

În urma presiunilor făcute de partidul AUR, meciul dintre naționala U-18 a Ungariei și o selecționată a așa zisului ținut secuiesc a fost interzis.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, se află în România și își anunțase prezența la meci pentru a incita masele la ură interetnică. La meciul disputat de Sepsi OSK Sfântul Gheorghe, în prezența lui Viktor Orban sa scandat: „Ria, Ria, Ria, Ungaria!”.

AUR l-a trimis la plimbare pe Viktor Orban

„Guvernul și Instituția Prefectului din județul Harghita să iasă din pasivitatea care a dus la o astfel de situație inacceptabilă și să ia măsuri. Discutăm despre o veritabilă amenințare la adresa siguranței naționale. Trebuie intervenit rapid, înainte ca lucrurile să scape complet de sub control.”, a declarat George Simion, președintele AUR.

„Apreciem drept lipsită de înțelepciune decizia Federației Române de Fotbal de a nu da curs invitației venite din partea omologilor din Ungaria. Dacă meciul s-ar fi disputat între naționalele României și Ungariei, nu am mai fi avut niciun caz astăzi. Le-am dat singuri apă la moară.”, a declarat Claudiu Târziu, liderul grupului AUR din Senat.

„Doar într-o colonie condusă de slugi premierul altei țări se plimbă liber peste tot. Oficialii din Ungaria sunt bineveniți în România cu o singură condiție: să plece cât mai repede la ei acasă să învețe ce înseamnă respectul!”, a punctat liderul AUR, Dan Tănasă, remarcat ca un mare patriot și luptător pentru drepturile românilor din Harghita, Covasna și Mureș.

Viktor Orban a făcut băi de mulțime pentru că Iohannis și „Guvernul lui” îi permit

Orban a fost prezent la meciul din Conference League al celor de la Sepsi și a făcut băi de mulțime, fiind aplaudat în picioare de un stadion întreg.

Astăzi, Viktor Orban și-a anunțat prezența la inaugurarea stadionului celor de la Csikszereda, un alt proiect susținut cu fonduri de la Budapesta. Între timp, meciul de fotbal, care a iscat atâtea controverse, a fost anulat și nu se va mai juca. Paza și protecția premierului a fost asigurată de SPP-ul românesc, deci cu voie de la București.

Puterea de la Budapesta profită de impotența partidelor care stau în pat cu UDMR, PSD și PNL, partide care au distrus țara în ultimii 32 de ani.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button