Politică

AUR: Avem de a face cu o nouă învârteală politică între PSD și PNL!

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) nu are niciun fel de așteptări de la Guvernul propus de premierul desemnat, Marcel Ciolacu. Reprezentanții AUR consideră că nu se schimbă absolut nimic, vom avea aceeași Mărie cu o altă pălărie, un Guvern obedient unor interese exterioare statului român în continuare.

„Avem de a face cu o nouă învârteală politică între PSD și PNL. Nu sunt mari așteptări nici legate de programul de guvernare, nici de componența Guvernului, nici surprize, pentru că, nu e așa, se schimbă aceeași Mărie dar cu o altă pălărie. Nu se schimbă nimic. Avem un Guvern obedient unor interese exterioare statului român în continuare. Lucrul acesta este străveziu și din programul de guvernare (…) În privința componenței avem numai dezamăgiri”, a spus președintele Consiliului Național de Conducere AUR, senatorul Claudiu Târziu.

Potrivit liderului senatorilor AUR, „niciun ministru propus nu este la locul pe care l-ar merita, pentru că nu asta s-a urmărit. Nu asta vrea coaliția PSD – PNL (…), ci pur și simplu să mimeze democrația într-o societate semi-democratică și semi-militarizată, să arate că își țin promisiunea unul față de celălalt și să încerce să mai înșele românii cu tot felul de cuvinte care nu au acoperire în realitate, gen patriotism economic”.

Președintele AUR, George Simion, a adresat o serie de întrebări prim-ministrului desemnat, Marcel Ciolacu, și unora dintre miniștri înainte de audieri.

„Avem o întrebare pentru domnul Ciolacu la începutul acestor audieri: Ce va produce România mai mult, ce ramuri economice se vor dezvolta în următorul an și jumătate? E frumos să vorbești când nimic nu ai a spune. E frumos să spui că vei aborda un patriotism economic”. Ministrului propus pentru portofoliul energiei, Sebastian Burduja, președintele AUR i-a adresat o serie de întrebări:

„S-au descoperit zăcăminte în Oltenia și în Muntenia de petrol și gaze naturale: cum aveți de gând să le folosiți în interesul țării? În sensul de patriotism economic ce industrii veți dezvolta cu petrolul și cu gazele naturale, cu lemnul și cu celelalte resurse ale României?

Domnule Burduja, am fost asigurați acum câteva luni că cutremurele din Gorj nu au nicio legătură cu nicio forare. Compania OMV ne-a asigurat că nu a existat nicio sondă, niciun foraj nou. Astăzi se spune public că au existat și că se vor exploata acolo noile zăcăminte”.

George Simion a subliniat că „domnul Marcel Ciolacu, premierul nominalizat de Klaus Iohannis, a spus că nu suntem sclavii moderni ai Europei. Nu suntem sclavii moderni ai Europei. Suntem iobagi”.

Senatorul AUR, Sorin Lavric, a făcut referire la nominalizarea Ralucăi Turcan la Ministerul Culturii, întrebând ce legătură există între aceasta și cultură.

„Dânsa a absolvit Institutul Pușkin între 1996 și 1999 la Moscova, a obținut o diplomă în limba rusă, se pricepe mult mai bine la limba rusă decât la limba română. Este absolventă de ASE. Ce compatibilitate există între această doamnă și ministerul culturii?”, a spus senatorul AUR.

Deputatul AUR, Sorin Muncaciu, a criticat nominalizarea lui Alexandru Rafila la Ministerul Sănătății, arătând că, în urma mandatului acestuia, haosul domină în activitatea ministerului.

„S-a votat o lege pentru programul de cancer, în ianuarie domnul ministru ar fi trebuit să înceapă lucrările pentru normele acestei legi care a fost votată și care a fost făcută de domnul Achimaș ca organizator de la PSD. Ce s-a întâmplat? De ce acest program nu mai este bun, de ce s-au oprit normele? (…) Domnul ministru ignoră total. Nu vă spun ce se întâmplă pe piața medicamentelor. Au dispărut antibioticele. Sunt spitale, precum cel de la Huși, care se plâng că nu au antibiotice să trateze septicemii. Așa ceva nu s-a mai întâmplat în România. (…) Noi avem acum o lipsă de medicamente care se datorează mai multor factori pe care domnul ministru îi cunoaște și, totuși, nu a făcut nimic că să îmbunătățească această situație. (…) Nu înțelegem însă de ce domnul Ciolacu a acceptat ca un ministru cu o asemenea activitate falimentară să fie în continuare în Guvern”.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button