Știrile 60m.RO

Armata a construit buncăre pentru spiriduși la Plauru: materiale prefabricate pentru podețe de 1,5 metri înălțime

În primele două imagini aveți adăposturile antiaeriene pe care MApN le plantează zilele astea la Plauru – foto luate de presă la faţa locului.

În a treia imagine aveți niște prefabricate pentru podețe casetate sau dalate! Elemente folosite la construcția de poduri, adicătălea. Am luat poza din oferta firmei Prebet, prima care mi-a apărut pe Goagăl, dar și alte firme de construcții oferă așa ceva.

În traducere liberă, MApN probabil a dat o pîinică unui șmecher furnizor de prefabricate d-alea pentru infrastructura rutieră. Sau or fi rămas niște resturi de la podul de la Brăila.

D-aia, frate, au doar 1,5m înălțime minunatele adăposturi antiaeriene pentru pitici anunțate de MApN. Și probabil nici dpdv al fizicii rezistenței materialelor nu corespund, deşi sînt teoretic din beton, fiindcă asta e mai important decît înălţimea.

Parcă-i și văd pe bieții săteni în patru labe în prefabricatele alea, înghesuiți unul într-altul, strîngînd din dinți dacă îi trece vreo nevoie și așteptînd cuminți să le dea Arafat mesaj RoAlert că bombardamentele din Plauru s-au terminat și se pot întoarce la casele lor.

Iar dacă dă și o ploaie, tîrîș prin noroiul ăla cred că va fi minunat, de-a dreptul terapeutic și balnearic.

Ce bășcălieeee, frate…

Update după 12 ore: Antena 3 și Digi TV titrează la unison, într-o veselie, că armia construiește BUNCĂRE și am apucăt să văd cum reporter Antena 3 se tîrăște ghemuit prin tunelul din prefabricate, încercînd să nu scape microfonul din mînă.


Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button