Politică

Antonio Andrusceac (AUR): PSD și PNL au încercat să întoarcă toată societatea împotriva profesorilor. Au impresia că profesorii sunt bone

Deputatul AUR, Antonio Andrusceac, afirmă că PSD și PNL au încercat să întoarcă toată societatea împotriva profesorilor prin unii reprezentanți ai asociaților de părinți și alte categorii sociale care au impresia că profesorii sunt bone, în condițiile în care educația este subfinanțată de zeci de ani.

„Așa cum știm, profesorii cer mai mult decât mărirea salariilor. Sunt singura categorie profesională care, pe lângă mărirea salariilor, au cerut condiții mai bune în unitățile de învățământ pentru copii, în primul rând, și pentru toți cei care își desfășoară activitățile în aceste unități. Au cerut să se respecte bugetul care trebuia să fie alocat învățământului și cer ca lucrul acesta să se regăsească în lege.

Au fost două încercări lamentabile de a întoarce toată societatea împotriva profesorilor o dată, prin acea încercare făcută prin unii reprezentanți ai părinților și a altor categorii sociale care au impresia că profesorii sunt bone. Profesorii au mers mai departe cu revendicările lor, pentru că acest guvern nu înțelege cuvântul negociere și dezbatere. Încercarea de a lega AUR de protestul profesorilor s-a dovedit încă o dată a fi una mincinoasă.

Noi ne dorim condiții bune în unitățile de învățământ. Ne dorim o alocare bugetară de 6% pentru învățământ, așa cum arată învățământul astăzi, așa va arăta România în viitor.”, a declarat deputatul AUR, Antonio Andrusceac.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button