Economie

Amenzi uriașe, unor magazine Lidl din Arad, pentru practici incorente privind preţurile şi promoţiile

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor Arad au verificat opt magazine Lidl din judeţ şi au aplicat amenzi în valoare totală de 95.000 de lei pentru „practici comerciale incorecte”, între care preţuri diferite între cele de la raft şi cele de la casă sau promoţii cu probleme.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Arad, verificările la magazinele din lanţul Lidl au vizat „respectarea prevederilor legale din domeniul legislaţiei protecţiei consumatorilor”.

„În urma controalelor efectuate au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în cuantum de 95.000 lei şi o propunere prin decizie de încetare a practicii comerciale incorecte”, se arată în comunicat, conform Agerpres.

Echipele de control spun că au constatat în magazine o „informare incorectă privind preţul produsului aflat la raft faţă de casa de marcat”. De asemenea, comisarii spun că s-a descoperit că descrierea modului de desfăşurare a promoţiilor era incompletă şi se apela la practici incorecte privind modalitatea de calcul al promoţiei.

Comisarii mai menţionează că au descoperit „calcul eronat al procentului de reducere”, fructe şi legume expuse spre comercializare „cu modificări organoleptice de aspect, culoare şi prezenţă de mucegai”, iar informarea privind ţara de origine la raft faţă de eticheta produsului era eronată în unele cazuri.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button