Alegerile din USR-PLUS au fost anulate. „A fost o eroare tehnică”

Distribuie acest articol!

Votul pentru desemnarea viitorului președinte USR-PLUS va fi reluat mâine, din cauza unei „erori tehnice” a platformei electronice pe care votează membrii partidului. Aceștia au primit câte un link personalizat pentru a-și exprima opțiunea toate persoanele din baza de date a filialelor, indiferent dacă sunt membri activi sau nu.

De exemplu, la Iași, au fost invitate să voteze peste 1.000 de persoane care nu aveau drept de vot.  Alegerile pentru președintele USR-PLUS, care au început în dimineața zilei de miercuri, 15 septembrie, ora 10.00, au fost anulate în Biroul Național al partidului după nici 10 ore de vot.

Conform surselor, din mai bine de 20 de județe din țară au venit sesizări pe adresa Comisiei Electorale a partidului. Sesizările invocau faptul că au avut oportunitatea să voteze și persoane care nu erau în registrul electoral validat la nivel județean între USR și PLUS. 

Practic, aveau drept de vot toate persoanele care aveau cotizația plătită la zi în luna aprilie a anului 2021, când s-a întocmit Registrul electoral. A mai fost transmis un link pentru vot către toate persoanele care au fost vreodată în USR sau în PLUS, iar o parte dintre aceștia și-au exprimat și opțiunea.

Ca șef a partidului candidează Dacian Cioloș, Dan Barna și Irinel Durău. 

Biroul Național a decis anularea voturilor exprimate astăzi

La ora 13.00 s-a întrunit Biroul Național al partidului care a decis suspendarea procesului de vot și anularea tuturor voturilor date astăzi. Procedura urmează să fie reluată tocmai mâine.

„Biroul Național decide în unanimitate reluarea procesului de vot pentru alegerea prin vot electronic universal a Președintelui USRPLUS începând cu data de 16.09.2021, ora 10:00 și mandatează Comisia electorală și Secretariatul General să operaționalizeze această decizie de urgență. Decizia a fost luată în urma sesizărilor adresate Comisiei electorale privind situația unor membri care nu aveau drept de vot, dar este posibil să își fi exercitat acest drept dintr-o eroare tehnică a platformei care a expediat link automat de vot. Secretariatul General împreună cu Birourile Județene vor procesa până la data/ora reluării votului toate corecturile tehnice necesare sesizate către Comisia Electorală până astăzi ora 14:00”, a transmis Biroul Național, potrivit sursei libertatea.ro.

În mesaj de asemenea se mai transmite faptul că toți membrii cu drept de vot își vor putea exprima opțiunea din nou începând de mâine dimineață, ora 10.00, iar perioada de vot se va prelungi cu 24 de ore, până pe 23 septembrie, ora 10.00.  50.000 de membri ar trebui să aibă drept de vot 50.000 de membri sunt așteptați să voteze pentru desemnarea președintelui formațiunii, conform unui comunicat al USR PLUS.

Potrivit unui comunicat al formațiunii politice, votul se va desfășora în mod online, prin intermediul unei platformei securizate, în două tururi, dacă niciunul dintre candidați nu reușește să obțină peste 50% din voturi în primul tur. Rezultatul votului online va fi validat de congresul USR-PLUS care are loc în weekendul 2-3 octombrie, la Romexpo, în București.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: