Internațional

Armata rusă a anunţat că deţine pe deplin controlul  asupra zonei de nord-vest a Mării Negre

În timpul operațiunii speciale militare ruse în Ucraina, Flota Federației Ruse la Marea Neagră a câștigat dominația în Marea Azov și a stabilit controlul asupra părții de nord-vest a Mării Negre, a declarat comandantul Flotei Ruse la Marea Neagră, Igor Osipov, transmite Interfax.

”Activitatea operaţională de luptă a Flotei Ruse la Marea Neagră, în cursul operațiuni militare speciale, a făcut posibilă obținerea dominației asupra inamicului în Marea Azov și stabilirea controlului asupra părții de nord-vest a Mării Negre. Navele și aeronavele din flota rusă distrug ținte critice inamice, cu atacuri cu arme de înaltă precizie cu rază lungă de acțiune, sprijină operațiunile ofensive ale grupării forțelor terestre”, a specificat Osipov, în mesajul de felicitare adresat cu ocazia Zilei Marinei Militare Ruse.

”Astăzi, militarii Flotei de la Marea Neagră, dând dovadă de curaj și eroism, îndeplinesc cu succes misiunile de luptă în cadrul operațiunii militare speciale ruse din Ucraina”, a declarat comandantul flotei. Potrivit acestuia, personalul flotei aduce o contribuție semnificativă în consolidarea securității militare a Federației Ruse la granițele ei de sud.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button